Tweede Pinksterdag is Pareldag in Oude IJsselstreek 

Tweede Pinksterdag is Pareldag in Oude IJsselstreek

Tijdens Pareldag (6 juni 2022) komen niet de grote evenementen voor het voetlicht, maar worden kleine, bijzondere, unieke en verrassende parels aan een snoer geregen in een fietsroute van ongeveer 23 kilometer.

Parels zijn mooie plekken in de natuur, activiteiten op cultureel vlak, en bijzondere hobby’s en bedrijven.  Dit jaar kunt u o.a. brommers kieken, genieten van muziek bij het Buurtschapshuus, meer te weten komen over mozaïeken of begraafplaats Rettingkamp, of een indruk krijgen van het werk van een ambachtelijk schoenmaker en van een klompenmaker.

De Pareldag is een aantal jaar geleden ontstaan uit ideeën tijdens een netwerkdag voor toeristisch ondernemers. Het idee was om de identiteit van onze gemeente meer naar voren te laten komen. Aangezien we verschillende kernen hebben met elke een eigen identiteit, hebben we bedacht dat de Pareldag elk jaar in een andere kern moet plaats vinden. Dit jaar organiseren we het al voor de vierde keer. We willen met de Pareldag ook aan de eigen inwoners van onze gemeente laten zien wat voor moois elke kern te bieden heeft.  

Dit jaar start en eindigt de fietsroute bij het Hofshuus in Varsseveld. U kunt starten tussen 10.00 uur en 13.00 uur. Het is een dag vullend programma tot 17.00 uur.

Deelname kost € 3,50 per persoon inclusief consumptiebon die u op Pareldag kunt inleveren op de pauzeplek Buurtschaphuus Heelweg. U kunt alleen contant betalen en deelname is op eigen risico. 

We hopen op een mooie dag vol zonneschijn en veel fietsers die er op uit willen gaan om de pareltjes in onze gemeente te ontdekken. We zien u graag bij de start bij het Hofshuus!

Voor meer informatie over de Parels zie Facebook PareldagOudeIJsselstreek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *