Romeo en Julia in Steengroeve

Unieke belevenis: eigentijdse versie van Romeo en Julia in Steengroeve

Komt dat zien! In het prachtige decor van de Steengroeve in Winterswijk wordt de voorstelling Romeo & Julia opgevoerd. Een tragedie van een onmogelijke liefde, van de hand van William Shakespeare.  De speeldata zijn 8, 9, 11 en 12 augustus.

Het 75-jarig Winterswijks Muziek Theater viert haar jubileum met een eigentijdse versie van het beroemde Shakespeare-verhaal. Met daarin een rol voor Ellen ten Damme. Na de succesvolle productie De Freule in 2022 wordt dit de tiende voorstelling in het grootste en ruigste openluchttheater van Nederland; de Steengroeve in Winterswijk.

Vorig jaar was de opvoering van De Freule een flink succes. Zie hier de trailer.

Magisch

Sinds 2010 wordt er bijna ieder jaar een groots evenement gehouden in de Steengroeve. De producties zijn door de bijzondere sfeer en locatie uniek te noemen. Er is plek voor bijna 3.000 bezoekers. De ruige wanden van de groeve komen helemaal tot zijn recht door de belichting en projecties tijdens de voorstellingen. Er ontstaat een magische sfeer. Voorgaande edities maakten indruk.

Historie

De Steengroeve heeft een lange geschiedenis. Zo’n 235 miljoen jaar geleden leefden er sauriërs en zij waren toen misschien wel de hoofdrolspelers in de groeve als een soort van Jurassic Park. Op diverse plaatsen zijn hun fossielen en pootafdrukken gevonden. Er zijn nog veel meer vondsten gedaan zoals weekdieren, krabben en vissen. Ook worden er veel mineralen gevonden. De meeste bekende is wel pyriet, ook wel het Winterswijks goud genoemd. De Steengroeve is ook het werkterrein van Sibelco, het bedrijf wint hier al ruim 80 jaar musselkalk.

Foto: Steengroeve Theater

Voor meer informatie of het bestellen van kaarten kijk op de website.

Nog meer leuke uitjes lees je op onze speciale pagina Erop uit!

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *