meerdink

Unieke projecten van Meerdink Bruggen Winterswijk

Hergebruik van materialen, duurzaam produceren, unieke ontwerpen, CO2-neutraal en milieuvriendelijk werken zijn termen die bij Meerdink Bruggen hoge prioriteit hebben. Eigenaar en CEO Robbert de Metter geeft aan: “We gaan hierin heel ver, bij de inkoop, onze gereedschappen en machines en bij het inzetten van onderaannemers letten we op deze zaken. Omdat we vrijwel uitsluitend voor overheden werken, maar zeker ook voor de generatie die na ons komt. De impact op het milieu moet gewoon sterk omlaag.”

‘Elke brug is exclusief en zo duurzaam mogelijk gebouwd’

De ontvangstruimte boven biedt een prachtig overzicht over de ruime werkplaats. Contouren van bruggen in aanbouw zijn goed te zien. In dit bijzondere bedrijf, waar elk project uniek is, werken 17 mensen, uit alle geledingen van de samenleving. Er worden bijzondere bruggen gebouwd bij Meerdink Bruggen, geen één brug is hetzelfde. De ontwerpen zijn bijzonder, innovatief en praktisch. “We gebruiken tropisch hardhout, op duurzame wijze gekapt, in combinatie met hergebruikte materialen zoals  staal, bielzen, beton, damwand en composiet (kunststof). We zijn momenteel bezig met een project waarvan het brugdek is gemaakt van de kraanbaanliggers van onze eigen oude bovenloopkraan!” 

‘Geen één brug die wij ontworpen is hetzelfde’

Veelal zijn opdrachtgevers van Meerdink Bruggen overheden zoals gemeenten. “We mogen dan een aanbod doen, net als andere bedrijven en wachten af of de opdracht aan ons wordt gegund. Het gaat hier vaak om fiets- en voetgangersbruggen, maar we bouwen steeds vaker ook verkeersbruggen. Over een beek bijvoorbeeld, in een park of over een drukke verkeersweg. Als wij dan het project mogen maken overleggen we over het ontwerp, vaak laat de opdrachtgever dat geheel aan ons over. We zijn nu met een mooi project in Thull bezig, dat gaat om de bouw van twee vlonderbruggen met alle denkbare vloeiende vormen. Een uniek bouwwerk waar we ruim vier maanden mee druk zijn!” Robbert vervolgt: ““We zijn nu bezig met een brug op de Floriade in Almere, geheel gebouwd met gebruikt materiaal. Duurzamer bestaat niet!”   

Robbert

Twaalf jaar geleden heeft Robbert het van oudsher familiebedrijf overgenomen. Met een team van 17 mensen worden bruggen gebouwd, van strak en recht tot rond en sierlijk, van nostalgische ophaalbruggen tot hypermoderne boogbruggen. Passend in de omgeving waar de brug wordt geplaatst. “We zijn allemaal trots op wat we maken, unieke projecten, bruggen met karakter.

We zijn altijd op zoek naar mensen die dit enthousiasme met ons delen! Leeftijd is hier niet belangrijk, interesse voor techniek wel!” Medewerker Menno komt binnen om koffie te halen. “Ga je gang maar hoor”, zegt Robbert. Menno is nog jong, via Google stuit hij op Meerdink Bruggen. Hij zegt: “Ik was op zoek naar werk in de techniek, het liefst bij een bedrijf dat bijzondere dingen maakt. En waar ik iets kan doen en in beweging ben. Bij toeval ontdekte ik dit bedrijf, dat hier unieke dingen worden gemaakt, dat het een maakbedrijf is, trok me aan. Ik houd ervan om mooie projecten te maken, dat ik daar een deel van mag zijn!”

Contact

Meerdink Bruggen
Leeghwaterweg 11
7102 JJ Winterswijk
T +31(0)543 513 541
W www.meerdinkbruggen.nl  
E bruggen@meerdink.nl
Facebook, Instagram Meerdink Bruggen

___________________________________________________________________

Bedrijfspresentaties

Boeiende verhalen en bedrijfspresentaties in de Achterhoek! Laat je ook inspireren door de artikelen en- of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers via //www.helemaalachterhoek.nl/category/werken-in-de-achterhoek/bedrijfspresentaties/.

Verder lezen

Oldtimer
Erop uit
Online

Oost Gelre Oldtimer toertocht

Wij organiseren op 28 Juli 2024 de 1e Oostgelre Oldtimer Toertocht . Dit is een Toertocht voor auto’s en motorfietsen van voor 1940. Deelname is voor iedereen toegestaan mits het

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *