Wish de specialist

Henk en Jeroen Heurnink restaureerden Opel A-Kadett coupé

Ze delen dezelfde passie. Henk en Jeroen Heurnink zijn gek op klassiekers. Dat is niet zo gek, want vader en zoon hebben beiden een achtergrond als autoschadehersteller. Het zesde en voorlopig laatste restauratieproject werd een paar maanden geleden afgerond. Het betreft een Opel A-Kadett 1000 S coupé uit 1964, een pareltje om te zien!

De heren zijn er terecht trots op. De Achterhoekse cultauto, want dat is de Kadett, maakt een bijzonder fraaie indruk. Dat heeft ook te maken met de mooie kleurencombinatie, want rood met zwart zie je niet zo veel. De coupé uitvoering van het model is sowieso amper in ons land vertegenwoordigd. “Er zijn er maar weinig van gemaakt, tussen 1962 en 1965 om precies te zijn”, vertelt Jeroen (38). “En er verkeren er helemaal van weinig in goede staat, dat maakt deze oldtimer uniek.” Het verhaal erachter is ook leuk. Want voor Henk (69) betekent de auto puur jeugdsentiment. “Mijn vader reed er in zijn jonge jaren mee, in dezelfde kleurencombinatie. Dan praat je over bijna vijftig jaar geleden. Hij wilde deze klassieker dan
ook graag hebben, het stond al een tijdje op zijn verlanglijstje.” Daarom gingen de Doetinchemmers ruim een jaar geleden wat fanatieker op zoek naar een dergelijke A-Kadett. Het viel nog niet mee om een degelijk exemplaar te vinden. Uiteindelijk vonden ze een redelijke in Putten. “Hij moest weliswaar flink opgeknapt worden, maar dat vinden we niet erg. De auto had potentie, al moest hij helemaal worden blank gemaakt. Het plaatwerk hebben we vernieuwd. De dorpels en een deel van de vloerplaat zijn vervangen.” Vader en zoon deden alles zelf op het spuitwerk na. Ze waren een half jaar iedere avond en regelmatig in het weekend aan de slag. Dat gebeurde zonder dat er een onvertogen woord is gevallen.
Ze vormen dan ook een geoliede machine. “De restauratieklussen heeft onze band zeker versterkt. Het is een gemeenschappelijke hobby waaraan we veel plezier beleven. Op zich niet zo vreemd, want ik ben opgegroeid met oude auto’s.” De A-Kadett coupé mag gezien worden, het krijgt veel aandacht op de Achterhoekse wegen. “Mensen vinden het een leuke auto, zeker als ze het verhaal erachter horen. Velen kennen de wagen uit hun eigen jeugd. Dan is er snel een praatje gemaakt.” Eerder restaureerde Henk en
Jeroen Heurnink al drie A-Fords, een Volvo PV 544 oftewel een Kattenrug en een A-Ford pick-up uit 1929. Die laatste oldtimer, groen van kleur, is een echte bezienswaardigheid gezien het karakter ervan. Blijft het bij deze 6 projecten? Als het aan de klassiekerliefhebbers ligt niet. “Een A-Ford cabrio zou de verzameling compleet maken.” Maar er doet zich een probleem voor. “Er is geen plek meer om nog een auto te stallen. Er staan er zelfs al twee bij de buren”, lacht Jeroen. “We willen wel wat te doen hebben, dus eerst eens kijken hoe we dat oplossen.”

Oproep
Heeft u een bijzondere auto of kent u iemand met een fraai voertuig? Laat het ons weten via redactie@mijnmagazine.nl en misschien staat uw oldtimer een volgende keer in de schijnwerpers.

Meer MIJN Auto? Klik dan hier!

MIJN Auto – september 2020
Uitgever – MIJN Magazine
Auteur – Richard Stegers
Fotografie – Roeban Kuiper

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *