VAKANTIE

Mei is altijd de maand van de bijzondere dagen. Feestdagen, veel verjaardagen (9 maanden na de vakantie in het jaar ervoor), voor sommigen al een beetje vakantie en voor bijna iedereen ….een vooruitblik op de zomer.

Prachtig voorjaarsweer en een verlangen naar een mooie vakantietijd in de zomer, zijn de meest geliefde gespreksonderwerpen bij de koffieautomaat of aan het begin van een zoom-overleg. Ik vraag me dan elk jaar weer af: wat is voor mij een fijne vakantie? Wat wil ik graag doen? Wat wil ik graag zien? En het belangrijkste; hoe kan ik het beste uitrusten? Want uitrusten, daarvoor is het natuurlijk bedoeld, die vakantie.

Voor mij is het al vakantie, als ik de wekker niet hoef te zetten. Dat de biologische klok maakt dat ik dan toch vroeg wakker ben, maakt het genot van vervolgens niks hoeven te doen alleen maar groter.

Ik hoef alleen maar koffie te drinken, iets lekkers bij de bakker te kopen en kan daarna lui en langdurig de krant gaan lezen! Wat wil een mens nog meer? Nou, dan wil dit mens misschien niks meer, maar er begint dan ergens van binnen een stemmetje te roepen, dat zegt dat ik moet gaan opruimen, schoonmaken, schilderen, de tuin in en nog veel meer. Misschien moet ik toch maar weg gaan, om tot echte rust te komen. Ergens met de tent naartoe kan altijd. Dan pas is er echte rust, geen spullen om me heen, lekker primitief de dag doorbrengen met boeken en verder niks.

Gek hè? Dat je blijkbaar eerst weg moet gaan om tot rust te komen. En wat volgt er dan? Vakantiestress om ergens te komen vanwege de files, vakantiestress omdat je nog moet inpakken? Vakantiestress om wat voor andere reden dan ook? Het bestaat dus echt! Hoe uitgerust gaan we dan na de vakantie weer aan de slag? 

In ons werk met kinderen met een ontwikkelingsachterstand en/of een beperking ontmoeten we heel vaak ouders, die geleerd hebben om van hele klein dagelijkse dingen te genieten. Tevreden te zijn met wat je hebt. Volop te kunnen genieten van bijvoorbeeld een wandeling in de natuur. Soms zelfs te leven bij de dag en er elke dag weer een klein feestje van proberen te maken. Dat vind ik dus zo bewonderenswaardig, dat je dat kunt. Dat is voor mij levensles nummer 1. Ik probeer dat dus nu ook weer in te prenten, nu mijn gedachten al weer richting vakantie gezogen worden met al het gedoe daaromheen. Het valt niet mee.

Annette Koenders,

Manager Kind en Jeugd Zozijn.

Zozijn

___________________________________________________________________

Bedrijfspresentaties

Boeiende verhalen en bedrijfspresentaties in de Achterhoek! Laat je inspireren door de artikelen en- of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers. Via //www.helemaalachterhoek.nl/category/werken-in-de-achterhoek/bedrijfspresentaties/.

Verder lezen

Taal
Bedrijfspresentaties
Financiën

Taal

Als notaris en medewerker op een notariskantoor ben je dagelijks bezig met taal. Communiceren, corresponderen en het maken van akten. En die akten bevatten ambtelijke, wettelijke taal. Vrijwel dagelijks krijgen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *