Vakgarage Koopman

Vakgarage Koopman hecht grote waarde aan transparantie

Transparantie, kwaliteit en Achterhoekse mentaliteit zijn eigenschappen die horen bij Vakgarage Koopman in Winterswijk. “We willen geen dealer-uitstraling of ons gedragen als dealerbedrijf. Dat past helemaal niet bij ons. We kiezen voor de echte Achterhoekse wijze van omgaan met onze klanten, op een betrouwbare en eerlijke manier”, vertellen bedrijfsbeheerders Harold Koopman en Michel Driezes.

In 1996 nam Harold Koopman Automaterialen Vorden over. Dit bedrijf hield zich vooral bezig met handel en verkoop van auto-onderdelen en verhuisde in 2003 naar Winterswijk. “We hebben ons een aantal jaren met de handel in onderdelen beziggehouden, maar vonden het garagegebeuren eigenlijk leuker. Tien jaar geleden zijn we zelf een merkonafhankelijk autobedrijf geworden, aangesloten bij de BOVAG en RDW-erkend, en hebben we ons aangesloten bij de Vakgarage-formule”, legt Harold Koopman uit.

Vakgarage

Koopman en Driezes zijn er trots op dat ze Vakgarage zijn, want dat houdt in dat ze voldoende hebben gescoord bij de tweejaarlijkse toetsing door de overkoepelende organisatie als het gaat om bedrijfsvoering, kwaliteit en scholing. “Als eenling loop je de kans ondergesneeuwd te raken en daarom hebben we het collectief gezocht. Vakgarage is een groep van 350 samenwerkende garagebedrijven in Nederland. Door de scherpe gezamenlijke inkoop van A-kwaliteit onderdelen profiteert de klant van het voordeel dat dit oplevert en als een klant een auto zoekt die wij op dat moment niet hebben, dan is die via de database van Vakgarages vaak wel te vinden en te verkrijgen. Vakgarages delen bovendien kennis met elkaar, zodat alle klanten de beste service geboden wordt.”

In de werkplaats van Vakgarage Koopman worden alle type auto’s ongeacht bouwjaar gerepareerd en het bedrijf beschikt over een eigen APK-station. Ze zijn van alle markten thuis. “We stellen diagnoses, doen onderhoud, uitlijning, volledige aircoservice, banden en automaatbakspoelingen, verzorgen service, financiering, leasen en pechhulp voor klanten die auto’s bij ons in onderhoud hebben en we onderhouden ook bedrijfswagens”, somt Michel Driezes op.

Jonggebbruikte auto’s

De in- en verkoop van tweedehands auto’s wordt serieus aangepakt. “We kijken heel goed naar wat we aankopen. Het moeten kloppende auto’s zijn, eerlijke auto’s met een geregistreerd verleden.”

Kortgeleden kreeg Vakgarage Koopman de gelegenheid om het pand van de buurman aan te kopen en die grepen ze met beide handen aan. “We willen de verkoop van jonggebruikte auto’s verder uitbreiden. Daar zijn we twee jaar geleden serieus mee begonnen, maar we merkten al snel dat we wat te weinig ruimte hadden. Met de aanschaf van dit pand zijn we van een voorraad van vijf of zes occasions gegroeid naar ruim dertig. Daarmee willen we onszelf opnieuw op de kaart zetten, laten zien dat de handel een serieuze tak van ons bedrijf is en dat je voor het complete plaatje bij ons terecht kunt.”

Vakgarage Koopman, Rondweg Zuid 29, 7102 JD Winterswijk. Tel. 0543-535330 Website: www.vakgaragekoopman.nl E-mail: info@vakgaragekoopman.nl

___________________________________________________________________

Bedrijfspresentaties

Boeiende verhalen en bedrijfspresentaties in de Achterhoek! Laat je inspireren door de artikelen en- of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers via //www.helemaalachterhoek.nl/category/werken-in-de-achterhoek/bedrijfspresentaties/.

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *