van stage naar baan

Van Egmond groep: aanbieder industriële totaaloplossingen

Op de snelweg tussen Doetinchem en Wehl valt het gebouw direct op. Aan de rand van de stad ligt het strakke pand van Van Egmond Groep. In het donker fraai verlicht in vrolijke kleurlijnen. Maar: wat gebeurt daarbinnen nu eigenlijk? “Mijn Magazine” trok de stoute schoenen aan en ging er op de koffie.

De ruime ontvangsthal is sfeervol en modern ingericht. Wat direct opvalt, is de ontspannen en informele sfeer tussen medewerkers onderling. Binnen worden we verwelkomd door Hans de Croon (52), directeur Business Development en Marketing bij het Doetinchemse bedrijf.
“Dat niet elke ‘Achterhoeker’ precies weet wat wij doen, is logisch: Van Egmond Groep is een industriële dienstverlener voor bedrijven.”

Van Egmond Groep is een bedrijvengroep met de hoofdvestiging in Doetinchem, en landelijke spreiding via vier andere vestigingen, gericht op het leveren van goederen en diensten op het gebied van elektrotechniek en industriële automatisering. In 1937 in Doetinchem opgericht door naamgever Dirk van Egmond, werken alleen al in Doetinchem 173 medewerkers. Inmiddels is de Franse wereldspeler Sonepar eigenaar van het bedrijf met Achterhoekse roots. Maar de naam Van Egmond Groep is in Nederland zo’n sterk merk, dat de originele naam op de gevels mocht blijven staan.

DRIE ONDERDELEN 

Waar moeten we aan denken bij ‘goederen en diensten op het gebied van elektrotechniek en industriële automatisering’? De Croon: “Van Egmond Groep bestaat uit drie onderdelen: elektrogroothandel, industriële automatisering en ons eigen kenniscentrum. Maar, we zijn veel meer dan een groothandel. Naast producten en systemen leveren we ook advies. We zijn kennispartner van ontwerp tot en met levering, installatie en inbedrijfstelling. Hiervoor zijn we 24 uur per dag bereikbaar. We programmeren én assembleren. In ons eigen kenniscentrum leiden we onze eigen mensen, maar ook die van andere bedrijven, kundig op.”

VACATURES IN DE LOGISTIEK

“Met elkaar zorgen we ervoor dat de juiste kwaliteit bereikt wordt. Want wanneer wij meedenken, en onze afnemers kunnen ontzorgen, houden zijzelf de ruimte om zich te blijven ontwikkelen binnen de eigen kernactiviteiten. We vinden het belangrijk om mee te denken, om samen naar de meest innovatieve oplossingen te zoeken én onze jarenlange ervaring te laten werken voor onze afnemers. Daarin gaan we ver.”

Van Egmond Groep is ambitieus. De Croon: “We willen uitgroeien tot de beste industriële dienstverlener van electrotechniek en automatisering in Nederland.”

Het bedrijf groeit hard. Bij Van Egmond Groep is op dit moment plaats voor logistiek coördinatoren en ervaren allround logistiek medewerkers. “Ik durf te zeggen dat je bij Van Egmond Groep in Doetinchem een fijne baan aangeboden krijgt, bij een bedrijf waar het prettig werken is. De sfeer is goed. We gaan niet alleen graag langdurige relaties aan met onze afnemers. Maar ook met onze collega’s”, aldus een enthousiaste De Croon.

Alle openstaande vacatures: www.vanegmond.nl.

___________________________________________________________________

Bedrijfspresentaties

Boeiende verhalen en bedrijfspresentaties in de Achterhoek! Laat je inspireren door de artikelen en- of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers via //www.helemaalachterhoek.nl/category/werken-in-de-achterhoek/bedrijfspresentaties/.

Verder lezen

Oldtimer
Erop uit
Online

Oost Gelre Oldtimer toertocht

Wij organiseren op 28 Juli 2024 de 1e Oostgelre Oldtimer Toertocht . Dit is een Toertocht voor auto’s en motorfietsen van voor 1940. Deelname is voor iedereen toegestaan mits het

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *