safandarley

Van niveau 3 naar HBO Technische Bedrijfskunde bij SafanDarley

De 21-jarige Gijs Nagel is cnc-frezer bij het Lochemse SafanDarley dat innovatieve machines ontwikkelt voor het kanten en snijden van metaal. Gijs werkt er al meer dan zes jaar met veel plezier. Dat de arbeidsvoorwaarden en -omstandigheden goed zijn, is een reden voor zijn tevredenheid. Een andere is dat SafanDarley hem de mogelijkheid gaf zich te ontwikkelen. Na twee MBO-opleidingen volgt hij nu de HBO-opleiding Technische Bedrijfskunde. ,,Ik wil zo veel mogelijk doorgroeien,” zegt Gijs. ,,Dat kan hier.”

Ambitieuze Gijs Nagel ontwikkelt zich bij SafanDarley

Toen Gijs zijn middelbare school afrondde, hij was toen 15, meldde hij zich voor een leer- en werktraject aan bij opleidingsinstituut REMO West Twente in Rijssen. ,,Je gaat dan twee dagen naar school en werkt een dag. SafanDarley is een van de bedrijven waar ze mee samenwerken. Ik bekeek de site en zag dat wel zitten. Het is een groot bedrijf dat in een topsegment werkt, innovatief en professioneel.”


Verspaningstechnoloog

In een sollicitatiegesprek greep Gijs zijn kans en werd aangenomen. Drie jaar later behaalde hij zijn diploma Allround Verspaner op niveau 3. ,,Toen ik dat afgerond had, wist ik dat ik meer kon,” vertelt Gijs. ,,In een functioneringsgesprek heb ik toen aangegeven dat  ik de opleiding tot Verspaningstechnologie op niveau 4 wilde doen. Dat werd alleen maar aangemoedigd en die opleiding heb ik in twee jaar afgerond.”

Het leren en werken beviel Gijs zo goed dat hij in september vorig jaar aan een deeltijdopleiding Technische Bedrijfskunde (HBO) is begonnen: ,,Ik heb het erg naar mijn zin bij SafanDarley. Niet alleen vanwege de opleidingsmogelijkheden, maar ik heb uitdagend werk, werk aan variërende producten, heb  fijne collega’s en goede arbeidsvoorwaarden. Ik wil zo ver mogelijk doorgroeien.”


Talententuin en banenmarkt

Gijs raadt het werken bij SafanDarley dan ook aan. Niet alleen aan jonge mensen. ,,Het is gewoon een heel fijn bedrijf om voor te werken,” zegt hij. ,,Je kan kiezen of je om 7 of om 8 uur begint en de arbeidsvoorwaarden zijn erg goed.”
Op het moment zijn er meerdere vacatures. Om met geschikte kandidaten in contact te komen, neemt SafanDarley deel aan de Talententuin op 13 mei in Ulft en organiseert ze op 16 juni van 16 tot 19 uur een banenmarkt in het pand aan de Kwinkweerd 11 in Lochem, waar ook Gijs aanwezig is om vragen te beantwoorden. Meer informatie is te vinden op safandarley.com/nl/vacatures.

___________________________________________________________________

Bedrijfspresentaties

Boeiende verhalen en bedrijfspresentaties in de Achterhoek! Laat je inspireren door de artikelen en- of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers via //www.helemaalachterhoek.nl/category/werken-in-de-achterhoek/bedrijfspresentaties/.

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *