Achterhoekse Zakenvrouwen

Veel meer dan alleen stage lopen

Kuj doon, kuj laten doen en je kunt het neet doon’.
Niets meer en niets minder. Zo ook volgens Joris. Met zijn Achterhoekse nuchterheid wist hij, na het halen van zijn Havo-diploma aan het Marianum, waar hij zich verder in wilde ontwikkelen. Hij startte met de opleiding HBO-ICT aan de HAN in Arnhem. Samen met een vriend reed hij op en neer van Arnhem naar Lichtenvoorde. Over een aantal jaar ziet Joris zichzelf dolgraag werken bij een ICT-bedrijf in de Achterhoek. Hij vertelt meer dan graag waarom dat zo is.

Wat vind je dan zo mooi aan de Achterhoek?
‘De nuchterheid is toch echt wel wat ervoor zorgt dat ik hier wil blijven wonen en werken. Ik zou mijzelf ook als een nuchter persoon omschrijven. Daarnaast is het een factor die je nergens anders in het land tegenkomt zoals dat hier in de Achterhoek is. Een unieke mentaliteit die ik dan ook zeker waardeer.’

Herken je die Achterhoekse nuchterheid ook in het bedrijfsleven?
‘Zeker. Het is de gemoedelijkheid die mij enorm aanspreekt. Iedereen is makkelijk te bereiken en aan te spreken. Dit zorgt ervoor dat je je altijd welkom voelt. In mijn stageperiode bij Frontis, een full-service digitaal bureau in Varsseveld, heb ik onder andere gemerkt dat ik echt als een medewerker in plaats van stagiair werd gezien, ontvangen en behandeld. Je bent van meerwaarde voor het team met het werk dat je doet.’

Hoe heb je je stage ervaren?
‘Heel erg goed. Binnen het team van Frontis kon ik aan de slag met diverse technische werkzaamheden’. De opdracht waar ik aan werkte was erg tof. Ik hield mij bezig met het digitaliseren van de omgeving van bedrijven. Dit gaat zowel om de back-end als front-end development. Een mooie en uitdagende opdracht.’ Zo kan Joris dus eigenlijk een echte Full-stack developer worden genoemd. Toch wel even iets waar we bij stil mogen staan. Naast de innovatieve en uitdagende werkgevers in de Achterhoek barst het ook van talentvolle jongeren.

Hoe heb je de corona crisis ervaren in combinatie met je stage?
‘Gelukkig kon ik vanuit huis overal bij en gingen mijn werkzaamheden gewoon door. Iedere ochtend hielden we een stand-up met het hele team. We belden dan via Microsoft-Teams en gaven elkaar een update over lopende projecten. Daarnaast had ik ook regelmatig contact met mijn stagebegeleider over de werkzaamheden. Zo spreek je elkaar ook gewoon, ondanks de vreemde situatie. En niet te vergeten, de wekelijkse vrijdagmiddagborrel met acts en spellen. Een goede manier om met elkaar te communiceren en de sfeer erin te houden’

Er is meer dan genoeg ruimte voor jong talent in de Achterhoek. Ben jij, net zoals Joris destijds, ook op zoek naar een stage, afstudeeropdracht of startersfunctie? Of wil je je gewoon oriënteren op het bedrijfsleven? Neem dan vooral een kijkje op het platform van Achterhoekwerkt.nl en vind jouw droomwerkgever!

MIJN Achterhoek Werkt – juni 2020
Uitgever – MIJN Magazine
Tekst – Achterhoek Werkt
Fotografie – Achterhoek Werkt

___________________________________________________________________

MIJN Achterhoek werkt

Achterhoek Werkt, dat zijn wij. Trotse Achterhoekers die samen zoveel mogelijk naar de buitenwereld willen overdragen wat voor een mooie werkomgeving de Achterhoek heeft. Benieuwd naar deze matches, projecten en evenementen? Goed om te horen! Klik dan op de volgende link: https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijn-magazine/mijn-achterhoek-werkt/.

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *