La Vie personeel

Verloskundigen praktijk La Vie in Lichtenvoorde voor een professionele en prettige begeleiding

Persoonlijke zorg tijdens zwangerschap en geboorte ‘er word met passie en plezier gewerkt’

Een geboorte is een uniek moment. Daar gaat een heel traject aan vooraf. Verloskundigenpraktijk La Vie biedt een professionele en prettige begeleiding. De persoonlijke zorg tijdens zwangerschap en geboorte wordt zeer gewaardeerd. “We werken met passie en plezier”, vertelt Gea Aalders verloskundige en eigenaar van verloskundigenpraktijk La Vie. “Het blijft het allermooiste. Dat je mensen mag bijstaan en bij een geboorte aanwezig mag zijn.”

Verloskundigenpraktijk La Vie begeleidt zwangeren in Lichtenvoorde en de kerkdorpen eromheen. Verloskundige Gea Aalders is de eigenaar van de praktijk die verder bestaat uit de collega verloskundigen Mariëlle Kolkman en Hennie Walgemoet. Zij hebben er samen voor gekozen (in tegenstelling tot veel andere praktijken die een maatschap hebben) om één hoofdeigenaar te hebben en de andere collega’s in loondienst te laten werken. Daarnaast werken er in de praktijk ook twee waarneemsters, die bij vakanties, ziekte en zwangerschapsverlof worden ingezet.

“We willen op die manier ook jongere pas afgestudeerde verloskundigen graag een kans geven om aan de slag te gaan.” Het team wordt ondersteund door praktijkassistente Riekske Engelen. “Zij is onze steun en toeverlaat en regelt werkelijk van alles.” La Vie heeft een duidelijke missie. Gea: “Zwangerschap en geboorte is een fysiologisch, natuurlijk proces. Wij proberen hierin een stabiele basis te creëren. De stem en inbreng van de zwangere vrouw en haar partner vinden wij heel belangrijk. Het is zaak daar de juiste persoonlijke zorg omheen te geven, dat gebeurt altijd op basis van vertrouwen.”

Samenwerking

De verloskundige is als het ware een poortwachter, die de juiste risicoselectie maakt. Een gezonde zwangere en baby hoort thuis bij de verloskundige. Zijn of komen er complicaties, dan verwijst zij naar de medisch specialist, de gynaecoloog. Er is een goede samenwerking met de twee ziekenhuizen in de regio, het SKB in Winterswijk en het Slingeland in Doetinchem. Met de afdeling verloskunde van het ziekenhuis zit de praktijk in een verloskundig samenwerkingsverband, het zorgt voor een juist beleid en een optimale afstemming. Bij La Vie wordt nog zo’n 50% van de bevallingen thuis gedaan, in vergelijking tot de landelijke cijfers is dit erg hoog. “Onze praktijk is erg laagdrempelig toegankelijk.

Mensen kunnen als ze zwanger zijn direct contact met ons opnemen. We hebben de tijd voor persoonlijke aandacht, vragen en voorlichting. Zo is er bij ons ook een avondspreekuur.” Als er naar de toekomst wordt gekeken, dan blijft het belangrijk om krachten te blijven bundelen, zowel met de buurtpraktijken als met de ziekenhuizen. “Op die manier blijft de kwaliteit van zorg in de regio hoog.” La Vie start binnenkort met het zelf maken van echo’s. Het gaat om de 11-weken echo en de liggingsecho rondom 30 weken. Het is al mogelijk om een bevalbad te huren en bijvoorbeeld TENS als pijnstillend middel af te nemen.

“Al met al hebben we samen een prachtige praktijk. Mensen vertrouwen geven in hun zwangerschap en in hun eigen kracht en lichaam, zodat ze kunnen terug kijken op een mooie geboorte. Dat is ons doel waar we ons uiterste best voor doen.”

Contact

Verloskundigenpraktijk La Vie
Rapenburgsestraat 40
7131 CZ Lichtenvoorde
T    06 53860487
E    info@verloskundigenpraktijklavie.nl
I     www.verloskundigenpraktijklavie.nl

___________________________________________________________________

Bedrijfspresentaties

Boeiende verhalen en bedrijfspresentaties in de Achterhoek! Laat je inspireren door de artikelen en- of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers via //www.helemaalachterhoek.nl/category/werken-in-de-achterhoek/bedrijfspresentaties/.

Verder lezen

Ebbers Mechanisatie
Bedrijfspresentaties

Automowers: voor een perfect gazon

De landbouw staat onder druk. Ebbers Mechanisatie ondervindt er geen last van. Integendeel, het bedrijf in Winterswijk-Huppel maakt zelfs een mooie groei door. Klanten zijn uitermate tevreden over het uitgebreide

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *