Verschijning boek ‘Zwientie in den Achterhook’

Zwientie in den Achterhook

Het boek Zwientie in den Achterhook is een kinderboek voor alle leeftijden waarin Zwientie, een knorrig Achterhoeks varken, je meeneemt door de Achterhoek en vertelt over de plaatselijke gebruiken, wetenswaardigheden en geschiedenis. Het boek is geschreven door Rienke Beernink, voorzien van illustraties door Derk-Jan Rouwenhorst en uitgegeven door Achterhoek Uitgevers. 

Zwientie is een typisch Achterhoeks karakter; hij is nuchter, een beetje knorrig en staat op zijn tijd met beide poten in de modder. En hij heeft een goed gevoel voor humor. Want dat er in een kinderboek ook grapjes moeten zitten die een kind niet direct doorheeft, maar waar de ouders wel om kunnen grinniken, daar waren Derk-Jan en Rienke het al snel over eens. Tijdens Zwienties kuiertocht door de Achterhoek, doet hij alle gemeenten aan en worden er verschillende zaken uitgelicht die in de betreffende plaatsen een rol spelen. Van naoberschap tot smokkelen, van witte wieven tot Mechteld ten Ham. En daar zitten zelfs als je in de Achterhoek woont of bent opgegroeid nog best verrassende dingen bij.

Het boek is geschreven in het Nederlands met op iedere pagina enkele Achterhoekse woorden en uitdrukkingen en achterin bevindt zich een woordenlijst. Zo is het voor iedereen te volgen en kunnen kinderen die zelf gaan lezen meteen een beetje hun Achterhoeks bijspijkeren. 

Zwientie in den Achterhook is te koop in de boekhandel, bij verschillende boerderijwinkels en vestigingen van Welkoop.

___________________________________________________________________

Erop uit

Op de pagina erop uit lees je boeiende verhalen en voorbeelden over erop uitgaan in de Achterhoek. Laat je inspireren door de artikelen en/of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers. Ga voor de leukste uitjes in de Achterhoek naar https://www.helemaalachterhoek.nl/category/leven-in-de-achterhoek/erop-uit/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *