droombaan

Met verschillende uitdagingen aan elkaar laten kloppen

Plannen maken om te verbouwen, we doen het allemaal. Als we behoefte hebben aan een ruimere woning of omdat het tijd wordt om de keuken of de badkamer te moderniseren. Maar het kan ook zijn dat met nieuwe woning je behoeften moet worden aangepast. Bij een verbouwing of renovatie worden veel klussen uitbesteed aan bedrijven. Daarover komen deze keer de ervaren Rudi Hoitink en Bram Ebbers die nog maar kort in de sector aan het werk is, aan het woord.

Bram Ebbers (22)
Bouwkundig tekenaar bij T2 bouw BV in Doetinchem

Rudi Hoitink (61)
Tegelzetter/metselaar bij Bruggink Keukens in Heelweg

Rudi Hoitink (61) werkte in de loop der jaren bij verschillende bedrijven, maar is nu  al negentien jaar in dienst bij Bruggink Keukens. Hij heeft het daar enorm naar zijn zin. “Bij ons op de bus staat: ‘Het bedrijf dat bijna alles kan’ en dat past ook bij mij. Een verbouwing begint onderin de grond met de fundering en eindigt met de dakpannen en de afwerking. En bijna alles wat er in de tussentijd gebeurt pak ik aan. Voor een verbouwing krijgen we een mapje met wat er moet gebeuren en tijdens het werk komt er ook nog van alles op je pad.

Problemen moet je zelf oplossen, je moet steeds goed nadenken. Bijvoorbeeld tijdens het slopen: hoe vang ik alles op, hoe ligt alles, moet ik stempelen. Ze laten je daarin helemaal vrij en gaan er vanuit dat het met jouw kennis goed komt. Het is dan ook leuk om goed samen te werken met timmermannen en loodgieters. Je moet de bouw samen klaarmaken. Ik hoef maar een belletje te plegen en ze komen me helpen en ik doe dat ook voor hen. Dat maakt het werken bij Bruggink zo leuk.”

Bram Ebbers (22) volgde na de havo een opleiding tot bouwkundig tekenaar aan de HAN in Arnhem. “Ik wist al heel jong dat ik later architect of iets dergelijks wilde worden. Mijn ouders stonden in die tijd met hun bedrijf op de Lentefair in Ulft en daar kwam ik in gesprek met Olaf Sluyter, de eigenaar van T2 Groep. Tijdens mijn studie liep ik bij verschillende bedrijven stage, maar toen ik geslaagd was, kwam ik toch weer met Olaf in contact.

Een jaar geleden ben ik bij hem begonnen. Ik werk hier de schetsen en tekeningen van de architect uit en vooral de afwisseling in de projecten maakt dit werk zo leuk. Je werkt aan uiteenlopende projecten en komt hierbij voor verschillende uitdagingen te staan die je moet oplossen. Daarnaast heb ik nog alle kans om te groeien in het bedrijf, niet alleen in mijn functie maar doordat T2 het hele proces van ontwerpen tot en met bouwen doet liggen er ook mogelijkheden om een hele andere kant op te gaan.”

Feiten en cijfers:

  • Het overzicht met kansrijke beroepen is gebaseerd op cijfers over de afgelopen maanden. Daarbij is vooral gekeken naar de verhouding tussen het aantal vacatures en werkzoekenden. In de Achterhoek valt daar het beroep verkoopmedewerkers woninginrichting (keukens / badkamers) ook onder.
  • Meubelboulevards kampen met leegstand, hoge huurprijzen en onvoldoende attractiewaarde door toenemend gebruik van internet voor oriëntatie en aankoop (ook via het buitenland).
  • Voor de aanschaf van woonartikelen is internet een vaak gebruikt middel. Bij circa de helft van de aankopen van meubels e.d. hebben consumenten zich georiënteerd via het web, de helft van de consumenten oriënteert zich (ook) in de fysieke winkel.
  • Voor woningtextiel en decoratie is de oriëntatie via internet kleiner. De meeste aankopen van zowel meubels als woningtextiel en decoratie vinden plaats in de fysieke winkel, namelijk zo’n 90%. Circa 10% wordt verkocht via internet en dit aandeel groeit.
  • Woninginrichters zijn goed voor een derde van de bestedingen aan bedtextiel, ongeveer net zoveel als de (woon)warenhuizen en de overige kanalen die bedtextiel verkopen.
  • Er is wel een groeiende behoefte aan inspiratie, advies, service, beleving, duurzaam/mvo en producten die bij de lifestyle en identiteit passen. En er is een blijvende belangstelling voor de woonomgeving.

___________________________________________________________________

Droombaan

Benieuwd naar andere verhalen en droombanen? Laat je inspireren door Achterhoekse initiatieven via https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijnmagazine/mijn-achterhoek-werkt/

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *