Angela's wereld

Vleeskeuring en moederborsten op het schoolplein

Wie kent het niet? De dagelijkse rituelen die er bij veel gezinnen zijn ingestampt. Dus ook bij mij.

Eén van mijn dagelijkse rituelen is het wegbrengen en ophalen van onze kindjes op het schoolplein. Daar staan we dan. Op een kluitje en bijpraten over tal van zaken. Of we staan alleen en zijn andere ouders aan het bekijken. O ja, die heb je er ook tussen zitten. Het welbekende staren. Nee, niet alleen de mannen. Ook de vrouwen! Ik betrap me daar zelf ook zeker op. Dat noemen we gewoon een rasechte ‘vleeskeuring’. En dat op het schoolplein, tussen de speeltoestellen.

Zo zat ik op een dinsdagmiddag in februari op een schoolbankje, waar mijn oog viel op een stoer ogende man. Een Maxi-Cosi hangend aan zijn arm. Ik kreeg een glimp van de inhoud van de Maxi-Cosi te zien en zag dat de kleine spruit nog kersvers was. Kortom, de opnieuw kersverse papa had hele (lees: drukke) verhalen tegen de inhoud van zijn Maxi-Cosi, inclusief het overdreven gugu gaga gedeelte. Mijn gedachtegang; deze kleine, slapende spruit geeft nog geen enkele respons en is nog een ware slaap, poep-, plas-  en spuugfabriek. Laat staan respons geeft op zijn o zo hoge animatie stemmetjes.

Wat hoogstwaarschijnlijk afspeelde, was dat papa vreselijk bang was dat de kleine het op een krijsen ging zetten midden op het schoolplein en zich dan waarschijnlijk geen raad weet wat te doen, aangezien er geen moederborst in de buurt is. In dit geval moederborsten genoeg, maar geen gevulde. Dat liet zijn lichaamstaal zien. Over kinderen hebben we geen controle. Ze zijn een eigen mini-mensje met een eigen ziel, dus karakter. Ook als ze net uit de verpakking komen. Waarom willen we alleen het leuke gedrag van onze kinderen zien? Daarover een andere keer…

Dan is het zover, de kindjes komen naar buiten en zo pakken we direct onze dagtaken weer op. ’s Avonds eenmaal energieloos in bed wordt er vanuit de badkamer geroepen

 “Ans, trek jij dat leuke kerstjurkje even aan?” Zucht, morgen is er weer een nieuwe dag met rituelen. Toch houden we ervan, want rituelen geven ons rust en regelmaat.  

Angela’s Wereld – april 2020
Uitgever – MIJN Magazine

___________________________________________________________________

Columns

Het Maandblad MIJN Magazine heeft columns van verschillende Achterhoekse columnisten. Op de pagina vind je een verzameling van deze columns. Ook meer columns lezen? Klik dan op de volgende link. https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijn-magazine/columns/. Vergeet ons ook niet te volgen op Facebook via: https://www.facebook.com/MIJNmagazine.

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *