Wish de specialist

Volvo-dealer Harrie Arendsen neemt tweede fietsenwinkel over!

Het is krap een jaar geleden dat Harrie Arendsen besloot een meerderheidsbelang te kopen in het toenmalige Wielerhuis de Pedaleur, inmiddels Pedaleur Bikes – by Harrie Arendsen, en de volgende overname is een feit. Ditmaal Goossens Tweewielers in Velp, waar twee individuele wensen samenkomen tot één gezamenlijke oplossing. Enerzijds de wens van Richard Goossens en zijn vrouw Esther Veltmaat – de huidige eigenaren van Goossens Tweewielers Velp – om de fietsenwinkel te verkopen en anderzijds de wens van Frank Arendsen – directeur van Harrie Arendsen – om te groeien als aanbieder in fietsmobiliteit. Per 1 februari 2021 zal de overname plaatsvinden en gaat ook Goossens verder onder de naam Pedaleur Bikes – by Harrie Arendsen. Richard blijft actief binnen de vestiging in Velp als verkoopadviseur, zijn vrouw Esther gaat zakelijk gezien een ander pad bewandelen.

Fietsenwinkel

Richard licht toe: ‘’In 13 jaar tijd hebben we samen met ons team een geweldige fietsenwinkel opgebouwd met een fijne klantenkring, een ruim assortiment en mooie kwaliteitsmerken. Voor ons is nu het punt bereikt dat hier een grotere organisatie achter moet komen te staan. Een organisatie die datgene wat nu is opgebouwd omarmt, maar ook de visie, expertise en capaciteit in huis heeft om de volgende stap te zetten. Toen Esther en ik vernamen dat Harrie Arendsen begin dit jaar een meerderheidsbelang in Pedaleur Bikes had gekocht, zijn we vervolgens via een gezamenlijke kennis met elkaar in contact gekomen. Toeval bestaat niet!’’

Frank vult aan: ‘’Goossens is een mooie winkel met veel potentie om het verder uit te bouwen. Wij geloven sterk in het verder verbreden van ons portfolio in mobiliteit en hebben om die reden al langer het idee om de fysieke locaties van Pedaleur Bikes verder uit te breiden. Dat deze mogelijkheid juist nú voorbij komt, voelt dan ook als het ultieme moment. Uitbreiding in de regio Arnhem lag in onze planning, de winkel is goed bereikbaar en ‘onze achtertuin’ grenst aan Nationaal Park Veluwezoom. Hoe mooi wil je het hebben? Voor ons voldoende aanleiding om met elkaar in gesprek te gaan. En zo is de bal gaan rollen.’’

‘Onder aan de streep draait het om het bieden van de beste service’’

Waar beide bedrijven het unaniem over eens zijn, is dat service het verschil maakt. Daarmee creëer je loyaliteit, nú en in de toekomst. Een servicegerichte organisatie was dan ook een belangrijk criterium in de zoektocht naar een geschikte kandidaat voor de overname. Esther licht toe: ‘‘In de afgelopen jaren hebben wij er alles aan gedaan om de beste service te bieden aan onze klanten. We hebben een relatie met ze opgebouwd, waardoor het voor ons essentieel is dat dit serviceniveau tenminste wordt voortgezet. Bij ons eerste bezoek aan Harrie Arendsen werd direct duidelijk dat ook zij ontzettend servicegericht zijn. Ze gaan hierin zelfs een stapje verder, werken vanuit een visie en missie waarin de klant centraal staat en baseren daar hun besluiten richting de toekomst op. Ik sta er niet van te kijken als het serviceniveau nog verder uitgebreid gaat worden.”

Ga voor meer informatie naar de site: https://www.pedaleur.nl/

___________________________________________________________________

Bedrijfspresentaties

Boeiende verhalen en bedrijfspresentaties in de Achterhoek! Laat je inspireren door de artikelen en- of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers via //www.helemaalachterhoek.nl/category/werken-in-de-achterhoek/bedrijfspresentaties/.

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *