Vrijwilliger Home Start-project ondersteunt overbelaste gezinnen

Vrijwilliger Home Start-project ondersteunt overbelaste gezinnen

Het opvoeden van kinderen is vaak heel leuk, maar veel ouders vinden het soms ook heel zwaar. Vrijwilligers van het project Home Start van Yunio jeugdgezondheidszorg zijn een steun in de rug voor zwangeren en gezinnen in de Achterhoek die overbelasting ervaren. Home-Start zet getrainde en ervaren vrijwilligers in bij gezinnen met kinderen tot 14 jaar die ze maximaal een jaar ondersteunen.

Projectcoördinator Nicole Tannemaat: “Vrijwilligers bieden niet alleen een luisterend oor, ze zorgen er ook voor dat de ouder er even niet alleen voor staat, een paar extra handen en ogen. Deze laagdrempelige vorm van ondersteuning voorkomt dat problemen uitgroeien tot erger.”

De gezinnen die in dit project steun geboden krijgen, komen bij Home-Start terecht via bijvoorbeeld de jeugdverpleegkundige, de thuisbegeleiding, gemeenteconsulent of de huisarts, maar er zijn ook ouders die zichzelf aanmelden. “Het gaat in dit project om allerlei gezinnen die overbelast zijn, maar het kan ook zijn dat er veel speelt bij een scheiding of waarbij een kind heel veel aandacht vraagt”, legt Nicole uit.

Affaniteit met kinderen
Vrijwilligers die voor dit project actief zijn, hebben vaak de ervaring van een eigen gezin of hebben affiniteit met kinderen. “De vrijwilligers kunnen écht iets voor een ander betekenen. Het gewoon ‘er zijn’ is meestal al voldoende en dat krijgen ze ook vaak terug. Het project kan altijd meer vrijwilligers gebruiken, die een paar uur in de week beschikbaar zijn. Nieuwe Home-Start vrijwilligers krijgen vier ochtenden een voorbereidende cursus. Daarnaast verzorgen we regelmatig bijeenkomsten met andere vrijwilligers en ook daaraan beleven ze vaak veel plezier.”

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met projectcoördinator Nicole Tannemaat, tel. 06-83196619 of via e-mail: homestartachterhoek@yunio.nl | www.yunio.nl

___________________________________________________________________

Bedrijfspresentaties

Boeiende verhalen en bedrijfspresentaties in de Achterhoek! Laat je inspireren door de artikelen en- of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers via //www.helemaalachterhoek.nl/category/werken-in-de-achterhoek/bedrijfspresentaties/.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *