Vroegere pand Kijkshop nu thuis van logopedie en diëtisten

De carrières van logopedisten Youtha ten Velden en Liona Mast en diëtisten Judith van Duin en Joyce Westhoff lijken soms onlosmakelijk met elkaar verbonden. “We komen elkaar overal tegen.”

Ook nu weer, vrijwel dagelijks. Logopedie Winterswijk – Eibergen – Groenlo, de praktijk die Youtha samen met Liona runt, nam afgelopen maand intrek in het voormalige pand van de Kijkshop aan de Goudvinkenstraat in Winterswijk. Diëtistenpraktijk JUCE, gerund door Judith en Joyce verhuisde mee. Hiervoor zaten beide praktijken aan de Vredenseweg in Winterswijk, maar kenden elkaar al door de samenwerking op dezelfde locatie aan de Nieuwstraat 4-6 in Eibergen. Het voelde dan ook als een logische keuze om samen te verhuizen naar de Goudvinkenstraat.

Waar de logopediepraktijk gaat, volgen de diëtisten ook. Een kruisbestuiving die volgens Youtha en Judith veel voordelen oplevert. Zo delen beide zorgverlenende praktijken een praktijkondersteuner. Maar daar blijft de samenvlechting niet bij. Youtha: “We kunnen op veel vlakken samenwerken. Bijvoorbeeld bij het helpen van Parkinson-patiënten, wat een van mijn specialisaties is evenals die van Joyce. Of cliënten met slikproblemen.”

Ook zien de logopedisten veel kinderen, wat ook een belangrijk aandachtsgebied voor JUCE is. Sommige problemen kunnen dan ook beter in een vroegtijdig stadium, dus op jonge leeftijd, worden opgemerkt. Logopedie Winterswijk – Eibergen – Groenlo heeft daarom onder andere dependances op verschillende scholen. Maar ook vanwege de korte lijntjes en de samenwerking met de leerkrachten. Hetgeen, samen met de ouders, zorgt voor de meest optimale zorg voor een kind. Ook JUCE houdt graag een vinger aan de pols bij scholen, kinderartsen en jeugdverpleegkundigen.

“Naast de samenwerking met de school en artsen is participatie van ouders natuurlijk erg belangrijk”, weet Judith. “Gelukkig merken we dat ouders veelal erg betrokken zijn en goed doorpakken. Zij dringen aan op doorverwijzing wanneer dat nodig is.” Jonge en oudere cliënten kunnen bij beide praktijken op de best mogelijke zorg rekenen.

Ondanks de vele ondernemende stappen op praktijkniveau staat het belang van de cliënt centraal, zeggen de dames in koor. Daar hoort uiteraard een comfortabel pand bij. “We hebben nu zes behandelruimtes in plaats van drie. Een verdubbeling dus”, toont Youtha zich in haar nopjes. “Zo hebben we ook meer uitwijkmogelijkheden en kunnen flexibeler zijn richting de cliënt.”

Zeker de afgelopen tijd wordt het belang van een goede gezondheid duidelijk. Achterhoekers en Twentenaren die een helpende hand kunnen gebruiken bij het kiezen van een gezond voedingspatroon en leefstijl, kunnen in de verschillende vestigingen van JUCE terecht. Recent opende JUCE haar 9e locatie in Haaksbergen.

Binnen de praktijken is er volop aandacht voor de mens: professionele, kwaliteitgerichte en multidisciplinaire zorg op maat. Het geeft veel voldoening om cliënten datgene te geven wat nodig is om tot een passend en realistisch resultaat te komen. Wanneer iemand voldaan de praktijk uitloopt omdat hij zijn doel heeft behaalt, denk je: “yes, hier doen we het  allemaal voor”, aldus de praktijkeigenaren.

In footer:www.logopedie-winterswijk.nl | www.jucevoedingenleefstijl.nl

___________________________________________________________________

Bedrijfspresentaties

Boeiende verhalen en bedrijfspresentaties in de Achterhoek! Laat je inspireren door de artikelen en- of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers via //www.helemaalachterhoek.nl/category/werken-in-de-achterhoek/bedrijfspresentaties/.

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *