Wat is er te doen in de Achterhoekse stad Bredevoort?

Bredevoort, een pittoresk stadje in de Achterhoek, staat bekend om zijn rijke historie en charmante uitstraling. Het is een ideale bestemming voor zowel jongere als oudere lezers tussen de 20 en 60 jaar die op zoek zijn naar een unieke ervaring. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, kunst, natuur of gewoon wilt genieten van de rustige sfeer van het platteland, Bredevoort heeft voor ieder wat wils.

Culturele bezienswaardigheden

Bredevoort staat bekend als boekenstad. Het is de thuisbasis van talloze tweedehandsboekwinkels en antiquariaten waar je uren kunt rondsnuffelen tussen oude exemplaren. Daarnaast heeft het stadje ook een indrukwekkende boekenmarkt die jaarlijks duizenden bezoekers trekt. Vergeet niet om een bezoek te brengen aan de middeleeuwse Koppelkerk, een voormalige kerk die nu dienst doet als cultureel centrum en regelmatig interessante exposities en evenementen organiseert.

Bron: Maarten de Boer Photography

Natuur en recreatie

Bredevoort ligt middenin het prachtige landschap van de Achterhoek, waardoor het een ideale bestemming is voor natuurliefhebbers. Maak bijvoorbeeld een wandeling of fietstocht langs de kronkelende rivier de Slinge en geniet van de rust en stilte. In de omgeving zijn er ook diverse natuurgebieden te ontdekken, zoals het Aaltense Goor en het Korenburgerveen, waar je kunt genieten van de mooie flora en fauna.

Culinaire ervaringen

In Bredevoort kun je ook heerlijk genieten van culinaire hoogstandjes. Het stadje herbergt verschillende gezellige restaurants en eetcafés waar je kunt proeven van streekgerechten en lokale specialiteiten. Probeer bijvoorbeeld eens een ambachtelijk gebrouwen Achterhoeks biertje in een van de gezellige cafés.

Bron: www.restaurantbertram.nl

Evenementen

Bredevoort staat bekend om zijn levendige evenementenkalender. Zo wordt er jaarlijks het Bredevoorts Boekenmarkt Festival georganiseerd, waarbij het hele stadje wordt omgetoverd tot één grote boekenmarkt met kraampjes vol met boekenliefhebbers.

Historische wandeling

Een absolute aanrader in Bredevoort is de historische wandeling. Volg de uitgezette route en ontdek de rijke geschiedenis van het stadje. Bewonder onderweg de prachtige historische panden, zoals het stadhuis en diverse oude vestingwerken. Vergeet ook niet een bezoek te brengen aan de St. Joriskerk, een imposante kerk die dateert uit de 14e eeuw.

Kortom, Bredevoort is een stadje dat voor iedereen wat te bieden heeft. Of je nu houdt van cultuur, natuur of culinaire ervaringen, hier zul je zeker genieten. Dus plan snel een trip naar dit charmante stadje in de Achterhoek en ontdek zelf wat er allemaal te doen is!

Bron: www.wandelbeeld.nl

___________________________________________________________________

Erop uit

Op de pagina erop uit lees je boeiende verhalen en voorbeelden over erop uitgaan in de Achterhoek. Laat je inspireren door de artikelen en/of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers. Ga voor meer artikelen naar de onderstaande link. 
https://www.helemaalachterhoek.nl/category/leven-in-de-achterhoek/erop-uit/

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *