duurste huizen in de Achterhoek

Wauw! 3 x de duurste huizen die nu in de Achterhoek te koop staan

In de Achterhoek staan regelmatig prachtige woningen te koop: van rijtjeshuizen tot opvallende woonboerderijen.

Vrijheid, blijheid: dat geldt voor deze Achterhoekse ‘miljoenenpaleizen’ die te koop staan. Daadwerkelijk wonen in dit soort huizen is en blijft voor velen een droom, maar kijken mag.

Landgoed in het buitengebied van Winterswijk

Landgoed ‘Den Eeckelerhorst’ dat vijf hectaren telt in Miste bij Winterswijk is een absolute droom voor zowel paardenliefhebbers als mensen die over het algemeen graag buiten zijn.

De huidige eigenaren, te weten springruiters, creëerden hier een waar paradijs. Uiteraard stond de liefde voor de paardensport centraal bij het stichten en inrichten van het landgoed in 1984. In 1998 ontstond het landhuis zoals-ie nu is. Met oude materialen als gebinten en karakteristieke vakwerkgevels heeft het huis een uitstraling van een pand dat er altijd al stond.

Bij het landgoed horen een paardenstal met 28 boxen, een zadelkamer, twee wasplaatsen, een solarium en een overdekte rijhal, een buitenmanege, drie omheinde paddocks, een overdekte stapmolen en een springtuin van 2,5 hectare met natuurhindernissen én een meertje.

De kosten? 3.500.000 euro. Bekijk hier alle foto’s en meer informatie.

Alleen op de wereld in Almen

Je waant je op dit landgoed genaamd ’t Brummel (sinds 2003) alleen op de wereld: rust overheerst. Dat kan bijna ook niet anders op een grondstuk van bijna tien hectare.

Het karakteristieke huis lijkt in niets op de boerderijen die vroeger in deze regio werden gebouwd. De voormalige, dubbele inpandige garage werd verbouwd tot een woon- of tuinkamer met brede glazen schuifwanden van vloer tot plafond. Het uitzicht? Een plaatje in elk seizoen! Je kijkt namelijk over de velden die reiken tot de bosrand.

Op deze plek was ooit een groot agrarisch bedrijf gevestigd.

De kosten? 3.995.000 euro. Bekijk hier alle foto’s en meer informatie.

Fraai complex met paardenhouderij in Eefde

Ook bij dit huis in het buitengebied van Eefde vlakbij Gorssel hoort een tot in de puntjes verzorgde paardenhouderij. Bij de aanleg – ruim acht jaar geleden – is echter niet alleen aan dieren gedacht.

De stoere, rietgedekte hoeve uit 1931 is recent geheel gerestaureerd. De mega-boerderij, gebouwd in een U-vorm rond een hofje, is inmiddels voorzien van allerlei moderne snufjes.

In het stenen bijgebouw zijn onder andere 44 paardenboxen ondergebracht met brede gangen, een rijbaan, een wasplaats, een fraaie zadelkamer en een dekenkamer.

De kosten? 3.999.000 euro. Bekijk hier alle foto’s en meer informatie.

MIJN Droomhuis

Wil je meer zien en lezen over (droom)huizen in de Achterhoek? Bekijk dan eens deze artikelen in de rubriek MIJN Droomhuis.

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *