grootste buutavond in Zieuwent

Wederom grootse buutavond in Zieuwent!

Na een daverend succes van afgelopen jaar wil CV De Eumkes in Zieuwent ook dit jaar een buutavond organiseren. Deze zal op vrijdag 9 juni worden georganiseerd in de grote feesttent, die de dagen erna dienst zal doen tijdens de Zieuwentse kermis.

Tijdens de Buutavond worden bezoekers getrakteerd op 4 buutreedners van formaat! Uit Twente komen Harrie Nordkamp (Overdinkel) en Paul Wiefferink (De Lutte) alias Praot Paul. Beide heren lopen al heel wat jaren mee en hebben al menig publiek vermaakt in Twente, maar ook Achterhoek. Zo werd Nordkamp afgelopen jaar zelfs verdienstelijk 3e tijdens het Achterhoeks Buutkampioenschap.

Achterhoekse kampioenen

Verder zullen ook dit jaar Vincent Nijhof en Daniël Schmitz weer van de partij zijn. De beide uit ‘s-Heerenberg afkomstige buutreedners zijn eveneens geen onbekende gezichten in de regio. Vincent heeft als tweevoudig Achterhoeks Buutkampioen al vele plaatsen in de regio mogelijk verblijden met zijn buuts. Daniël Schmitz (3x Achterhoeks Buutkampioen en 2x Twents Buutkampioen) trekt met zijn buuts zelfs van de Achterhoek naar Twente, maar is ook in Brabant al een graag geziene gast. De avond zal muzikaal worden afgesloten met een afterparty met DJ.

Traditioneel

De avond begint om 20.00 uur, terwijl van 19.30 uur de inloop zal zijn. Zoals bij een goede Buutavond hoort, zullen de bezoekers aan lange tafels zitten en worden ze bediend door obers. Tijdens het feest van de DJ’s kunnen de voetjes wel van de vloer. Verkleed komen mag, maar is zeker geen must. Het wordt een avond voor jong en oud, ook voor hen die gewoon een avond willen lachen om de buuts.

Willem ‘Petas’ Rouwhorst

De Buutavond is afgelopen jaar voor het eerst georganiseerd. Enerzijds ter gelegenheid van het 11-jarig jubileum van De Eumkes, maar vooral een eerbetoon aan de overleden Willem ‘Petas’ Rouwhorst. De succesvolle Zieuwentse buutreedner organiseerde zelf jaarlijks een buutavond bij het Kevelder. Vlak voor het overlijden hebben De Eumkes toegezegd die handschoen te zullen gaan oppakken.

Tickets

Kaarten zijn verkrijgbaar bij SPAR Zieuwent en Het Witte Paard en kosten 11 euro per stuk.
Ook kun je via deze link online kaartjes kopen: https://eumkes.eventgoose.com/

___________________________________________________________________

Erop uit

Op de pagina erop uit lees je boeiende verhalen en voorbeelden over erop uitgaan in de Achterhoek. Laat je inspireren door de artikelen en/of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers. Ga voor de leukste uitjes in de Achterhoek naar https://www.helemaalachterhoek.nl/category/leven-in-de-achterhoek/erop-uit/

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *