WeightWatchers

WeightWatchers: Start van je gezondere leven

WeightWatchers zijn mensen die op zoek zijn naar een gezonde levensstijl en die onder begeleiding van een coach er samen voor zorgen dat ze afvallen. Dat lijkt een goede zaak, maar de organisatie in de Achterhoek loopt nog regelmatig tegen een aantal vooroordelen aan.

Het programma is gebaseerd op vier pijlers, namelijk voeding, beweging, mindset en slaap. “Een ervaren en professionele coach geeft op een vaste plek en een vast tijdstip workshops. We hebben elke maand een overkoepelend thema en elke week een workshop die daarbij past. We wisselen heus niet alleen recepten uit, maar geven ook tips en tricks en luisteren naar elkaar”, vertelt regiomanager Silvia Striekwold.

Eén van de vooroordelen die ze regelmatig hoort is dat het gewicht van de deelnemers hardop wordt besproken in groepsverband. “Dat is echt niet waar. Het wegen gebeurt altijd tijdens een één op één moment met de coach, voor aanvang van een workshop. Het gewicht wordt alleen geregistreerd en dat ziet de deelnemer in de app. Met de coach kun je daarna issues bespreken waar je tegenaan loopt, maar ook daar is dus niemand bij en wordt het gewicht niet hardop gezegd.”

Geen voedingsproducten

Een ander vooroordeel is dat je allerlei voedingsproducten zou moet kopen. “Ook dat is niet waar. Je hoeft geen dure shakes, poeders of pillen aan te schaffen, je mag alles eten en BBQ’en kan dus bijvoorbeeld ook. Je kunt gewoon mee-eten met je gezin. We zijn geen eliminatieprogramma, er zijn dus geen verboden voedingsmiddelen. Het gaat ons vooral om een eenvoudig en leefbaar voedingsplan.”

Nieuwsgierig naar de workshops, waaraan iedereen een keer gratis mag deelnemen? Kijk op de website: www.weightwatchers.nl.

___________________________________________________________________

Bedrijfspresentaties

Boeiende verhalen en bedrijfspresentaties in de Achterhoek! Laat je inspireren door de artikelen en- of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers via //www.helemaalachterhoek.nl/category/werken-in-de-achterhoek/bedrijfspresentaties/.

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *