NIKS DOEN

WELZIJN.

Welzijn hangt samen met een heleboel dingen. Hoe je je voelt, of je tevreden en gelukkig kunt zijn, maar vooral, hoe er voor je gezorgd wordt, als je  van zorg afhankelijk wordt.

Iedereen kent wel iemand, die zorg nodig heeft, door b.v. ouderdom of een beperking. Wat geweldig is het dan, dat we in de huidige samenleving een beroep kunnen doen op zorg, omdat de naaste familie het zelf niet ( meer) kan. Daardoor kan het welzijn van heel veel mensen aardig op peil blijven. Het siert onze westerse welvaart, dat we welzijn hoog in het vaandel hebben.

Voorrecht

Ik heb het voorrecht om in die zorg te mogen werken en ik ben hier erg trots op! Bij ons werken  we met een groot hart en praktisch altijd met veel plezier. Als ik dan bij discussies op verjaardagen, waarin onze welvaart te sprake komt en mensen klagen hun situatie  ( alles wordt duurder en we moeten zoveel inleveren) probeer ik altijd een inkijkje te geven in de zorg. De  beleving van welzijn bij zorgmedewerkers is vaak veel hoger is dan bij mensen in de commerciële beroepen. Waarom: omdat het zorgen voor elkaar en oog en oor hebben voor de medemens iets doet met onszelf. Het geeft een goed gevoel; het is er  medemenselijker en zachter.

Schaarste

Maar omdat er steeds minder mensen in de zorg willen werken, zien we een enorme schaarste op de arbeidsmarkt en worden de kosten alleen maar hoger, omdat er zoveel mensen weer hun brood verdienen als tussenpersoon of moeten helpen zoeken naar zorgmedewerkers! Er is een wedren gaande, die maar moeilijk te stoppen is: als maatschappij hebben we steeds minder over voor onze zorg-vragende medemens. Ik zou deze ratrace zo graag willen keren en zeggen: kom bij ons werken, kom in de zorg werken, het is er leuk, gezellig en je krijgt er een goed gevoel van. Ja, dat noem ik welzijn.

Annette Koenders,

Manager Zozijn Kind en Jeugd

___________________________________________________________________

Bedrijfspresentaties

Boeiende verhalen en bedrijfspresentaties in de Achterhoek! Laat je inspireren door de artikelen en- of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers via //www.helemaalachterhoek.nl/category/werken-in-de-achterhoek/bedrijfspresentaties/.

Verder lezen

Erop uit

KunstOogst

Met KunstOogst exposeren nu voor het vierde jaar een 6tal kunstenaars tussen Ruurlo, Halle, Hengelo en Zelhem. Werken vanuit passie, elkaar vinden en versterken; dat is wat 6 kunstenaars verbindt onder de

Wat
Dialectkring Achterhoek
MIJN Magazine

Zommer

Bienao iedernene verlangt naor mooie, warme zommerdage en lange zwoele aovende. Maor ’t is zoas met alles, elk veurdeel hef ok zien naodeel, want de zommer breg naost plezeer ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *