voor

Wereldwijde innovatie voor de eierproductie in Nederland

Al vijfenzestig jaar innoveert SANOVO de technologie voor de handling en verwerking van eieren in Nederland. SANOVO TECHNOLOGY kent een lange historie die teruggaat tot 1956, toen in Aalten het Nederlandse bedrijf Staalkat werd opgericht voor de productie van eiersorteermachines. Sinds 2006 maakt Staalkat deel uit van de Deense SANOVO TECHNOLOGY GROUP. Het bedrijf is een gespecialiseerde speler in de Nederlandse agrifoodindustrie.

De eerste machines van SANOVO waren houten frames met een schaalmechanisme om de eieren te sorteren. Vanaf het begin van de jaren zestig zijn de machines geleidelijk over de hele wereld geëxporteerd. Ontwikkeling is altijd een kernactiviteit van SANOVO geweest: door de jaren heen groeide de capaciteit van de machines naar ruim 288.000 eieren per uur. Naast het vergroten van de capaciteit werden uiterst zorgzame eierbehandeling en individuele eiercontrole ontwikkeld en in de nieuwste machines geïntegreerd.

Uitbreiding van faciliteiten om groei te kunnen accommoderen

SANOVO TECHNOLOGY heeft een ingrijpende renovatie en uitbreiding van de huidige locatie in Aalten afgerond. Voortdurende groei in verkoop en ontwikkeling betekende dat er meer ruimte nodig was. Ook was het pand wat verouderd en konden ruimtes beter worden ingericht en gebruikt. Zo is er op de oude productie vloer nu een Service-Instituut ingericht. Hier zijn klanten en service engineers van over de hele wereld getraind om te werken met, en het onderhouden van de SANOVO machines. Hierdoor verlopen de processen efficiënter en ontstaat er een goede band met de klant.

Zonnepanelen

Duurzaamheid staat bij SANOVO hoog op de agenda en met de renovatie is het gehele bedrijf van de gasleiding gehaald en voorzien van zonnepanelen en warmtepompen voor elektriciteit en warmte. Op het dak liggen 2.710 zonnepanelen die samen 870.000 kW leveren en een reductie van 400.000 kg Co2-uitstoot.

Open avond

De afgelopen jaren heeft men veel succes geboekt in de eierindustrie. Er zijn veel nieuwe activiteiten binnen de eierbranche en dat is een positieve ontwikkeling met mogelijkheden voor toekomstige groei en nieuwe collega’s. Op vrijdag 15 maart van 16.00 – 20.00 is er een open avond en bent u van harte welkom om een kijkje te komen nemen bij SANOVO TECHNOLOGY.

___________________________________________________________________

Bedrijfspresentaties

Boeiende verhalen en bedrijfspresentaties in de Achterhoek! Laat je inspireren door de artikelen en- of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers via //www.helemaalachterhoek.nl/category/werken-in-de-achterhoek/bedrijfspresentaties/.

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *