Werken aan duurzame oplossingen iets voor jou?

Werken aan duurzame oplossingen iets voor jou?

Hosokawa Micron B.V. in Doetinchem ontwerpt en vervaardigt machines en complete systemen voor de poederverwerkende industrie. Het bedrijf is wereldwijd actief met klanten in onder meer de chemische, farmaceutische, mineraal- en metaal en voedingsmiddelenindustrie. Hosokawa Micron B.V. is een zelfstandig Achterhoeks bedrijf binnen de Japanse Hosokawa Micron Group, wereldleider in poederprocestechnologie.

Bedrijven in alle sectoren erkennen de noodzaak om samen te werken om de opwarming van de aarde en klimaatverandering, de schaarste aan grondstoffen en het belang van goede arbeidsomstandigheden aan te pakken. “Als onderdeel van Hosokawa Groep richten we ons op meerdere manieren actief op duurzaamheid en circulariteit: zowel binnen onze eigen operationele processen in onze vestigingen, als – door ons voortdurende R&D-werk – voor onze bestaande en toekomstige klanten. Zo dragen we bij aan het verminderen van het energieverbruik en onze ecologische voetafdruk, het verbeteren van de productiviteit, het recyclen van grondstoffen en het mogelijk maken om reststromen te hergebruiken.”

Investeren

Duurzaamheid en circulariteit zijn belangrijke overwegingen bij R&D-projecten. “We investeren continu in de ontwikkeling van apparatuur, productieprocessen en integrale oplossingen die onze klanten helpen hun eigen duurzame doelstellingen te realiseren.”

Sectorspecifieke oplossingen

Hosokawa Micron B.V. bedient klanten in veel verschillende sectoren en bevordert duurzaamheid en circulariteit in diverse industrieën:

  • Voedselreststromen
    Energiezuinige drogers worden ingezet om reststromen in de voedingsmiddelenindustrie te verwaarden: het terugwinnen van waardevolle nutriënten of andere hoogwaardige grondstoffen uit restproducten bij de verwerking van vlees, vis, zuivelproducten, groente of fruit en ook bijproducten van bakkerijen, brouwerijen of bioraffinage-installaties.
  • Carbon black
    Hosokawa Groep ontwikkelde een proces voor het duurzaam terugwinnen van Carbon black uit gebruikte autobanden na pyrolise. Dit kan worden gerecycled en ook gebruikt bij de productie van nieuwe banden.
  • Batterijen
    Met technologieën voor gebruik in verschillende stappen van het productieproces helpt Hosokawa Groep fabrikanten van oplaadbare batterijen om kleinere en compactere batterijen te maken met een hogere energiedichtheid, een langerdurende lading en een langere levensduur, om  hun ecologische voetafdruk te verkleinen en tegelijkertijd kosten te besparen.

De ’totaalaanpak’ is een belangrijke pijler binnen de Hosokawa Groep. “We werken nauw samen met elke klant om te onderzoeken hoe we hen kunnen helpen om de duurzaamheid en circulariteit van hun bestaande – en geplande – processen te verbeteren.”

Wil jij ook werken in een innovatief- en technologisch Achterhoeks bedrijf dat wereldwijd actief is?

Kijk dan eens op: www.werkenbijhosokawa.nl

___________________________________________________________________

Bedrijfspresentaties

Boeiende verhalen en bedrijfspresentaties in de Achterhoek! Laat je ook inspireren door de artikelen en- of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers via //www.helemaalachterhoek.nl/category/werken-in-de-achterhoek/bedrijfspresentaties/.

Verder lezen

Opgelucht
Bedrijfspresentaties
Financiën

Opgelucht…

Elke dag verlaten cliënten opgelucht ons kantoor nadat ze hun testament hebben geregeld. Een testament lijkt iets definitiefs, maar het is eigenlijk een momentopname. Het is gebaseerd op iemands wensen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *