Achterhoekse Zakenvrouwen

‘Werken in de Achterhoek door samen te werken’

Graag delen we in deze editie even iets anders. Gezien de coronacrisis en de maatregelen die daarbij komen kijken, zijn er veel veranderingen die ons bezighouden. Het is een situatie waar we even bij stil moeten staan. Zo heeft het veel negatieve, maar ook positieve impact op het bedrijfsleven. Graag delen wij die positieve impact die we hier in de Achterhoek zien graag met jullie.

Inmiddels zitten velen van ons gekluisterd aan huis. Opeens zijn jouw familieleden of huisgenoten jouw nieuwe collega’s en is de woonkamer jouw nieuwe kantoor. We zijn met z’n allen in een ongekende situatie beland. Een situatie die iedereen raakt. Zo ook op werkgebied. Voor sommigen zit daar een positieve wending aan, voor anderen juist een negatieve. We zien dat negatieve nieuws meer dan genoeg voorbij komen. Laten we het eens van een andere kant bekijken. Laten we eens kijken naar de positieve wendingen die het op werkgebied met zich meebrengt.

Zonder werk zitten, betekent niet stilzitten
Veel jongeren zitten opeens zonder school of zonder bijbaantje. Ze zijn misschien wel net òf bijna afgestudeerd en staan te popelen om te beginnen. Helaas is de kans op een startersfunctie, gezien de situatie, lastiger dan gedacht. Ofwel, al deze jongeren hebben veel tijd over. Gelukkig gaan ze er met hun Achterhoekse nuchterheid goed mee om. Zo zien we dat veel jongeren ouderen helpen waar dat kan, zo hebben ze misschien geen werk of veel tijd over, maar kunnen ze wel wat betekenen voor de maatschappij.

Zo geldt dat ook voor Jop Wolterink, de 19-jarige eigenaar van zijn softwarebedrijf Jitso. ‘Ik merk dat een groot deel van mijn projecten op een lager pitje staat gezien de maatregelen omtrent de coronacrisis. Tegelijkertijd zijn er tal van mooie initiatieven die ontstaan tussen organisaties en ondernemers. Ik denk dat dit ons erg gaat helpen om door deze moeilijke tijd heen te komen. Hier draag ik dan ook graag aan bij door me bijvoorbeeld actief in te zetten als vrijwilliger voor Kruiswerk Helpt. We moeten er samen voor zorgen dat we de economie zoveel mogelijk draaiende houden en elkaar door deze tijd heen helpen.’

Elkaar helpen waar het kan
‘Zelf voel ik meer dan ooit de waardering voor het werk wat ik doe. Dit is het moment waar we, in samenwerking met Kruiswerk Helpt, ons netwerk van jongeren inzetten om ouderen een hart onder de riem te steken. Zeker gezien de huidige situatie. Hierdoor komen er mooie en duurzame matches tot stand. Dit keer geen matches tussen jongeren en bedrijven, maar wel tussen jongeren en ouderen. Hoe mooi is het dat we met het team van Achterhoek Werkt hieraan bij mogen dragen?’, aldus Tom Salemink, initiatiefnemer van Achterhoek Werkt.

Niet samen werken maar wel samenwerken
Hoewel de meesten niet fysiek samenzijn op kantoor, betekent dat gelukkig niet dat de gelegenheid om samen te werken er niet is. Heel de wereld, heel Nederland en heel de Achterhoek heeft waarschijnlijk nog nooit zoveel gebruik gemaakt van videobellen als nu. Een mooie oplossing om toch met elkaar in contact te blijven. Verder is het ook mooi om te zien dat er in het Achterhoekse bedrijfsleven niet in problemen, maar wel in oplossingen wordt gedacht.

‘Merken jullie bij Achterhoek Werkt niks van de corona crisis?’
‘Zeker wel. Zo kunnen denktanksessies die bij bedrijven zouden plaatsvinden niet doorgaan. Dat is natuurlijk zonde, omdat dit een mooie manier is om jongeren en bedrijven met elkaar in contact te brengen. Maar, gelukkig zijn we een jong en creatief team. Zo zijn we bezig met voorbereidingen om er een online variant van te maken. Zo kunnen we de frisse blik van jongeren toch blijven inzetten. We blijven dus erg positief en vooral vooruit kijken. Zo gaan de voorbereidingen voor de Talententuin 2020, die in november plaats zal vinden, gewoon door’ vertelt Adelin Lankveld, projectleider van de Talententuin, vol vertrouwen. ‘We zien dan ook dat de bedrijven positief reageren en weer willen deelnemen aan de Talententuin. Zo blijkt maar weer dat de Achterhoek positief naar de toekomst blijft kijken. Daar werken we dan ook met elkaar naartoe.

___________________________________________________________________

MIJN Achterhoek werkt

Achterhoek Werkt, dat zijn wij. Trotse Achterhoekers die samen zoveel mogelijk naar de buitenwereld willen overdragen wat voor een mooie werkomgeving de Achterhoek heeft. Benieuwd naar deze matches, projecten en evenementen? Goed om te horen! Klik dan op de volgende link: https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijn-magazine/mijn-achterhoek-werkt/.

Verder lezen

Erop uit

KunstOogst

Met KunstOogst exposeren nu voor het vierde jaar een 6tal kunstenaars tussen Ruurlo, Halle, Hengelo en Zelhem. Werken vanuit passie, elkaar vinden en versterken; dat is wat 6 kunstenaars verbindt onder de

Wat
Dialectkring Achterhoek
MIJN Magazine

Zommer

Bienao iedernene verlangt naor mooie, warme zommerdage en lange zwoele aovende. Maor ’t is zoas met alles, elk veurdeel hef ok zien naodeel, want de zommer breg naost plezeer ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *