werken in de Achterhoek

Werken in de Achterhoek is handmatig als automatisch mogelijk?

De 22 jarige Jop woont in Hengelo en is al vanaf zijn 18e ondernemer. Jop is eigenaar van Jitso en EZ Inspect. Dit zijn twee bedrijven die zich volledig focussen op het ontwikkelen, onderhouden en uitgeven van software.

Kun je iets meer vertellen over je eigen onderneming?
Vanaf mijn 18e ben ik met Jitso begonnen. Wij focussen ons op software ontwikkeling. Dit kunnen apps, webshops of websites zijn. We merken momenteel dat de IT vraag alleen maar aan het stijgen is en dat we het daardoor drukker krijgen. Van begin af aan zijn we gespecialiseerd in het ontwikkelen van maatwerk software. Dat is software dat voor bedrijven specifiek wordt ontwikkeld. Met deze software kunnen bedrijven interne processen automatiseren waarmee zij tijd en daarmee geld kunnen besparen. We willen ons de komende tijd meer gaan focussen op productontwikkeling. Dit zijn software producten die we samen met verschillende partners uit de regio ontwikkelen en vervolgens met een abonnementsmodel in de markt zetten. Zo hebben wij al een inspectie app; EZ inspect en een urenregistratie app; TimeMate, in de markt gezet. De komende tijd willen wij deze producten verder laten groeien waardoor onze recurring omzet zal stijgen.

Hoelang ben je al eigen ondernemer en waarom wilde je eigen ondernemer worden?   
Ik heb op mijn 18e Jitso ingeschreven, maar ik ben nu ongeveer 1,5 jaar echt fulltime aan het ondernemen. Ik zie het op dit moment gewoon niet voor me om voor een baas te werken. Als je ondernemer bent heb je heel veel vrijheid in bepaalde dingen. Zo kan ik zelf mijn werktijden indelen en bouw ik aan iets wat echt van mijzelf is. Dat vind ik heel gaaf. Desalniettemin wil dat niet zeggen dat ondernemen alleen maar voordelen heeft, want als je in loondienst zit heb je natuurlijk veel meer zekerheid. Als (jonge) ondernemer moet je ook kunnen open staan voor risico’s.

Wat vind jij het grootste pluspunt van eigen ondernemer zijn?
Grootste pluspunt is de vrijheid die ik heb. Ik kan zelf bepalen wanneer of waar ik werk. Dit heeft overigens niet alleen met het ondernemen te maken, maar de branche waar ik in zit stimuleert dat ook heel erg. Ik ben niet locatie gebonden.

Heb je nog tips voor jongeren die twijfelen om een eigen onderneming op te zetten of die momenteel proberen een onderneming op te zetten?
Zorg ervoor dat je genoeg mensen om je heen hebt die ook ondernemen. Inmiddels heb ik een mooi netwerk opgebouwd en kan ik altijd iemand bepaalde vragen stellen. Vooral in het begin heb ik veel moeite gehad met het opzetten en onderhouden van een netwerk. Ik ging vaak bij netwerkclubs langs, maar zag ook daar dat er niet veel leeftijdsgenoten aanwezig waren. Vervolgens ging ik kijken of er niet een netwerkclub was met alleen maar jonge ondernemers, helaas was dit er nog niet in de regio. Dit bracht mij op het idee om samen met een aantal andere jonge ondernemers Stichting JOCON op te zetten.

JOCON is een jonge ondernemers club met alleen maar jonge ondernemers (18jr. -25jr.). We doen met deze club 1x in de maand leuke evenementen waardoor we elkaar verder kunnen helpen/inspireren binnen het ondernemerschap. Door JOCON genereer ik automatisch een waardevol netwerk, een netwerk is gewoon echt belangrijk als je ondernemer bent.

Heb je verder nog dromen?/Hoe ziet je toekomst eruit?
Met Jitso gaan we ons nu meer focussen op het doorontwikkelen en het verder vermarkten van onze bestaande producten. Het zou mooi zijn als we straks per product een x bedrag in de maand aan abonnementen kunnen genereren, dat is wel echt mijn doel voor de toekomst.

___________________________________________________________________

MIJN Achterhoek werkt

Achterhoek Werkt, dat zijn wij. Trotse Achterhoekers die samen zoveel mogelijk naar de buitenwereld willen overdragen wat voor een mooie werkomgeving de Achterhoek heeft. Benieuwd naar deze matches, projecten en evenementen? Goed om te horen! Klik dan op de volgende link: https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijn-magazine/mijn-achterhoek-werkt/.

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *