Marveldtoernooi

Wij mogen weer!!!

Twee jaar lang kregen de Achterhoekse toernooien een noodgedwongen pauze opgelegd door het Coronavirus, dat de hele wereld zo goed als lam legde. Nu bijna alle maatregelen afgeschaald zijn, zijn de organisaties in Groenlo, Ruurlo, Terborg, Zieuwent en Zutphen weer met volle kracht aan de slag geweest om daar verder te gaan waar ze in 2019 geëindigd zijn: het organiseren van een fantastisch jeugdtoernooi. Zo ook het Internationaal Marveldtoernooi in Groenlo.

Marco Frank, voorzitter van het Marveldtoernooi: „Na twee jaren geen toernooi te hebben kunnen houden, is het nu dan eindelijk weer zo ver: in het weekend van vrijdag 10 tot en met zondag 12 juni vindt de 32e editie van het Internationaal Marveldtoernooi plaats, voorafgegaan op donderdag 9 juni door de traditionele sponsoravond samen met Grol.

Een genot om de voetbaltalenten weer tegen elkaar te zien strijden

Iedereen is er weer aan toe, de spelers, de trainers, de supporters, de vrijwilligers, de sponsoren, eigenlijk iedereen die een liefhebber is van jeugdvoetbal. De interesse was groot, maar het was zeker niet gemakkelijk om het toernooi te realiseren. De impact van de Covid periode en de nog steeds geldende maatregelen waren duidelijk merkbaar. Desondanks is het ons gelukt om weer een prachtig toernooi neer te zetten, met een zeer sterk en gevarieerd deelnemersveld. De allerbeste onder-15 teams uit diverse landen komen naar Groenlo om hun talenten te tonen, maar vooral om te strijden voor een plek in de finale, en de opvolger te worden van FC Barcelona, de winnaar in 2019.

Dat het Marveldtoernooi garant staat voor talent bleek wel in de afgelopen twee jaren, waarin weer zeer veel spelers die in Groenlo gespeeld hebben hun debuut gemaakt hebben in het eerste team. Voorbeelden zijn: Liam van Gelderen, Youri Regeer, Amourricho van Axel Dongen en Solomon Bonnah bij Ajax, Mimeirhel Benita, Toshio Lake, Antoni Milambo en Lennard Hartjes bij Feyenoord, Ernest Poku bij AZ, Fodé Fofona bij PSV, Crysencio Summerville bij Leeds United, Xavi Simons bij Paris Saint-Germain, Illias Akhomach en Pablo Gaviro bij FC Barcelona, Jayden Braaf bij Udinese, Daan Rots bij FC Twente en Sophie te Brake bij FC Twente Vrouwen.

Ook dit jaar zullen er dus talenten rondlopen en het zal een genot zijn om ze weer tegen elkaar te zien strijden. Ze verblijven allemaal op het prachtige bungalowpark Marveld Recreatie, en de maaltijden worden genuttigd in de tot ontvangsthal omgetoverde sporthal. En dat allemaal op loopafstand, een unieke combinatie en dat er voor zorgt dat de spelers zich volledig kunnen concentreren op de wedstrijden. Deze zullen wederom onder leiding staan van talentvolle scheidsrechters en assistent-scheidsrechters, uit binnen- en buitenland.

Sportcafé

Voor het publiek is er genoeg te zien en voor de jongste jeugd is er daarnaast voldoende vertier op het Jumbo-Pindakaas Kidsplein. Tussen de wedstrijden door en ook na afloop is er in sportcafé Den Elshof volop gelegenheid om onder het genot van een drankje de voetbalacties na te bespreken.

Kortom, we verwachten weer een ouderwets Marveldtoernooi-weekend en zijn blij als toernooi-organisaties dat de Achterhoek weer van mooie internationale jeugdvoetbaltoernooien kan genieten.“

Toernooikalender 2022

Terborg toernooi – Terborg                                      

27 – 28 – 29 mei 2022

Karel Stegeman toernooi – Ruurlo                          

4 – 5 – 6 juni 2022

Seesing Tournament – Zieuwent                             

4 – 5 juni 2022

Marveld Tournament – Groenlo                             

 10 – 11 – 12 juni 202

SallandElectronics Tournament – Zutphen          

19 – 20 – 21 augustus 2022

___________________________________________________________________

Bedrijfspresentaties

Boeiende verhalen en bedrijfspresentaties in de Achterhoek! Laat je ook inspireren door de artikelen en- of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers via //www.helemaalachterhoek.nl/category/werken-in-de-achterhoek/bedrijfspresentaties/.

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *