Wonen om te blijven werken

De Achterhoek loopt voorop als het gaat om carrièremogelijkheden voor jongeren. Zo barst het van de stages, afstudeeropdrachten en startersfuncties en bieden we samen de jongeren inhoudelijk ook écht mooie plekken. Zo krijgen jongeren bij veel bedrijven de kans om deel te nemen aan mooie trainee hips en zijn er diverse jongeren netwerken waar je bij kan aansluiten.

Wat doe je dan als je jouw droomwerkgever hebt gevonden, maar geen plek vindt om te kunnen wonen? Net als in de rest van Nederland is het voor jongeren moeilijk om een geschikte woning te vinden. Er is weinig aanbod en vaak valt dit buiten het budget van studenten en starters. Voor altijd bij je ouders blijven wonen is ook geen optie, dus wat doe je dan?

Achterban voor jongeren

In 2019 is de Achterban opgericht door 20 enthousiaste jongeren. Zij hebben ieder hart voor de Achterhoek en werken aan de toekomst voor jongeren. Het is belangrijk dat jongeren, ondernemers en beleidsmakers continu met elkaar in gesprek blijven om ideeën, dromen en plannen te delen. De Achterban brengt deze groepen bij elkaar en geeft via haar platform de jongeren een stem in toekomstplannen voor de Achterhoek. Eén van de onderwerpen waar zij over meepraten is wonen. Zo is er in april een online woonavond georganiseerd met diverse gastsprekers en een groot aantal kijkers. Dit laat wel zien hoe belangrijk het onderwerp wonen op dit moment is voor jongeren. Dit heeft de Achterban doen besluiten om samen met partners en gemeenten een doorstart te maken met Jong Wonen Achterhoek, hét platform voor meer informatie over wonen voor jongeren in de Achterhoek.

Jong Wonen Achterhoek

Binnen de Achterhoek zijn er diverse projecten gaande als het gaat om woningaanbod. Zo wordt er volop gebouwd en kunnen jongeren bijvoorbeeld aansluiten bij CPO projecten door heel de Achterhoek. Binnen zo’n constructie hebben toekomstige bewoners meer invloed op de ontwikkeling van hun eigen woning. Zo zijn er in de Achterhoek al meerdere CPO projecten succesvol afgerond.

Waar vind je dan een overzicht van dit soort projecten én hoe kom je met de juiste personen in contact? Dit zijn vragen waar het platform Jong Wonen Achterhoek op in gaat spelen. Op het online platform vind je vanaf 2022 allerlei informatie over het kopen en huren van woningen voor jongeren. Zo wordt ingegaan op het aanbod, financiering, toekomstige projecten en meer. Houd de socials en website van de Achterban goed in de gaten!

Laat je mening horen!

Heb jij een goed idee voor het woningaanbod in de Achterhoek? De Achterban hoort graag de meningen en ideeën van zoveel mogelijk jongeren in de Achterhoek. Samen kan je de regio nóg aantrekkelijker maken. Neem voor ideeën of vragen contact op via de website www.deachterban.com Wil je actiever bijdragen? Ook dat is mogelijk met de verschillende werkgroepen en bijeenkomsten.

___________________________________________________________________

MIJN Achterhoek werkt

Achterhoek Werkt, dat zijn wij. Trotse Achterhoekers die samen zoveel mogelijk naar de buitenwereld willen overdragen wat voor een mooie werkomgeving de Achterhoek heeft. We zijn constant bezig met het maken van duurzame matches door middel van verschillende projecten en evenementen. Benieuwd naar deze matches, projecten en evenementen? Goed om te horen! Klik dan op de volgende link. https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijn-magazine/mijn-achterhoek-werkt/

Verder lezen

Ebbers Mechanisatie
Bedrijfspresentaties

Automowers: voor een perfect gazon

De landbouw staat onder druk. Ebbers Mechanisatie ondervindt er geen last van. Integendeel, het bedrijf in Winterswijk-Huppel maakt zelfs een mooie groei door. Klanten zijn uitermate tevreden over het uitgebreide

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *