Barink Badkamers

Wonen special

Oktober is de woonmaand bij uitstek. Daarom dit keer in mijn special de wonen special! Juist nu, na een lang en lekker buitenseizoen, is de blik weer meer naar binnen gericht. Daar moet het prettig en comfortabel zijn. De één heeft het al goed voor elkaar, de ander wil er mee aan de slag gaan.

Oktober is de woonmaand bij uitstek

Nieuw interieur of een complete verbouwing

Een keer een nieuw interieur? Of een nieuwe keuken of badkamer? Volstaat een schilderbeurt of gaat u voor een complete verbouwing? Het verduurzamen van de woning is momenteel een hot item. Het kan uw maandelijkse energielasten flink laten dalen. Dat scheelt in de portemonnee, maar ook het milieu is erbij gebaat. Alle investeringen zijn beslist geen weggegooid geld. U profiteert van meer luxe en comfort en het zorgt voor een waardestijging van uw huis. En het is ook interessant vanwege de lage hypotheekrente, die staat immers extreem laag.

In deze uitgave van MIJN Magazine komen veel aspecten van wonen en woongenot aan bod. Er zijn in ons verspreidingsgebied veel mooie bedrijven die u kunnen helpen met producten of adviezen die met wonen te maken hebben. Zij presenteren zich en geven graag een inkijkje in de mogelijkheden, want die zijn talrijk. Kies voor een bedrijf in de regio en u kunt vertrouwen op prima diensten en producten en een persoonlijke aanpak.

De woontrends voor het nieuwe seizoen.

 • Spelen met natuurlijke elementen blijft belangrijk. Ze passen zeker in het interieur van de komende maanden. Het gaat dan vooral om het gebruik van natuurlijke materialen. Hout, riet, leer en linnen worden gecombineerd met planten. Niet alleen in de meubels, maar ook in de accessoires en de wand- en vloerbekleding.
 • Met een persoonlijke touch krijgt interieur een eigen stempel. U kunt combineren met stijlen, of juist helemaal los gaan op één eigen stijl.
 • Durf. Juist met accessoires kunt u het verschil maken. Ruwe materialen en duidelijke accenten in hout, steen of leer maken een groot verschil. Ook opvallende wandrekken met eigen spullen zijn helemaal hot.
 • Een bont geheel is echt hip! Visueel mag het overdadig, want verschillende stijlen en culturen gaan hand in hand.
 • Je creëert het ‘groene’ gevoel in huis door gebruik te maken van bloemen en planten. Vooral hangplanten maken indruk. Ze kunnen worden toegepast in open kasten en aan het plafond bijvoorbeeld boven de eettafel.
 • Stoere materialen en warme kleuren zorgen voor karakter. Een wandrek of roomdivider mag in de woonkamer niet ontbreken. Ook goudkleurige accenten, gekleurd glas in combinatie met geborsteld staal, keramiek, marmer, messing en velours stoffen passen bij een eigentijds interieur met een duurzaam karakter.
 • Duurzaamheid en ambachtelijke kwaliteit staan voorop. Consumenten willen authenticiteit en iets unieks. Dat zie je terug in maatwerk. Daarnaast zijn warme, diepe kleuren in trek.

De Achterhoek een geliefde streek

Je hoort het steeds vaker; mensen uit het westen trekken naar de Achterhoek en dan niet alleen voor een vakantie. Ze willen er ook wonen omdat het in hun eigen regio te druk is. Waarom kiezen mensen  uitgerekend voor de Achterhoek:

 • Woningen zijn relatief goedkoop. Voor het geld van een tussenwoning in de Randstad heb je in de Achterhoek een halfvrijstaand of vrijstaand huis. Dat is zeer aantrekkelijk verhuizen.
 •  Het karakter van de streek oftewel: rust, ruimte, natuur, gemoedelijk karakter en groene uitstraling.
 • Mensen zijn vriendelijk, groeten elkaar op straat en kijken naar elkaar om. Dit staat ook wel bekend als noaberschap.
 • Er is voldoende werk en de rijtijden naar andere delen van het land of Duitsland zijn te doen.
 • De Achterhoek is een innovatieve streek met parels van bedrijven. Het gaat om ondernemingen die vaak landelijk aan de weg timmeren en zitten zelfs talrijke wereldspelers bij. 

Geen krimp

De Rust, ruimte en volop natuurschoon. Daar staat de Achterhoek om bekend. Het is een streek waar je prima kunt wonen én werken. De Achterhoek is met ongeveer 260.000 inwoners vrij dunbevolkt. Het gaat dan om de bestuurlijke Regio Achterhoek met de gemeenten Doetinchem, Winterswijk, Oost Gelre, Aalten, Berkelland, Bronckhorst en Oude IJsselstreek. Het aantal woningen bedraagt 115.600. Dat betekent een woningbezetting van 2,27. Van een krimp waar al een tijd over wordt gesproken vanwege de vergrijzing, is nog geen sprake. Dat komt vooral doordat mensen vanuit andere delen van het land naar de Achterhoek verhuizen. De coronacrisis heeft die tendens zelfs versterkt.

De gemiddelde huizenprijs in de Achterhoekse gemeenten:

 • Bronckhorst: 312.000
 • Berkelland: 265.000
 • Oost Gelre: 258.000
 • Doetinchem: 256.000
 • Oude IJsselstreek: 247.000
 • Aalten: 226.000
 • Winterswijk: 214.000

___________________________________________________________________

MIJN Special

In MIJN Magazine belichten we maandelijks één specifiek thema en deze vormt dan een special binnen de overige redactiepagina’s. Meer MIJN Specials zien? Klik dan op deze link. https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijnmagazine/mijn-special/

Verder lezen

Opgelucht
Bedrijfspresentaties
Financiën

Opgelucht…

Elke dag verlaten cliënten opgelucht ons kantoor nadat ze hun testament hebben geregeld. Een testament lijkt iets definitiefs, maar het is eigenlijk een momentopname. Het is gebaseerd op iemands wensen

Midzomer Mondriaan Festival 2024
Erop uit
Online

Midzomer Mondriaan Festival 2024

Muzikaal spektakel in het Winterswijkse centrum In 2024 verrast Winterswijk haar inwoners en bezoekers opnieuw met een cultureel en muzikaal festival. Op vrijdag 21 en zaterdag 22 juni zal het

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *