mijn droomhuis

Woonboerderij met allure in Azewijn

De Achterhoek is niet alleen een mooie streek, er staan ook prachtige huizen. In deze rubriek bekijken we iedere maand een ander droomhuis. Met deze keer de bijzondere woonboerderij van Henk en Marjanne Steetzel in Azewijn.

‘Op deze plek taal je niet naar vakantie’

Rust en ruimte ‘vechten’ er om voorrang. De woonboerderij van het echtpaar Steetzel bevindt zich op een werkelijk idyllische plek in het agrarisch buitengebied van Azewijn. Hier kun je genieten van het natuurschoon op je eigen erf. Maar het grote, omheinde perceel heeft meer te bieden; de riante woning, het overdekte zwembad, de parkachtige tuin met vijver en de bijgebouwen. “Het is hier goed toeven, zoals ze dat zeggen”, zegt Henk Steetzel met een gulle glimlach.

Goed Barnehegh anno 1626 staat er op het houten bord bij de entree van de woning. Goed staat voor landgoed en het jaartal geeft aan dat de plek een lange historie heeft. De boerderij zelf is van alle gemakken voorzien en ademt naast een landelijke sfeer vooral luxe. De bewoners voelen zich bevoorrecht en dat al ruim 25 jaar. “We zijn hier in januari 1997 gekomen en hebben daar nooit spijt van gehad”, weet Henk Steetzel nog precies. “De plek spreekt ons enorm aan. Het is geweldig wonen”, vult Marjanne haar man aan. Talrijke vogels waaronder sperwers en buizerds, maar ook fazanten, kozijnen en reeën laten zich regelmatig zien. Als alles in bloei staat, is het helemaal een waar paradijs. De fraaie, onder architectuur aangelegde, tuin is voorzien van verschillende terrassen en een grote vijver.

Het biedt zeer veel privacy én zon. De weilanden, in totaal 15.000 vierkante meter groot, zijn zeer geschikt voor het houden van paarden. Schapen van een boer uit de buurt houden het gras kort. Er is een dierenverblijf aanwezig, daarin kunnen paardenboxen worden gerealiseerd. “Je kunt hier echt genieten van het buitenleven en dat doen we dan ook volop.” Het overdekte terras met haard/barbecue en heaters is daarvoor een uitermate prettige plek. Het zit gekoppeld aan een bergruimte. “We noemen het ook wel onze ontstressruimte. Het is optimaal ontspannen. Je kunt er heerlijk zitten met zicht op de vijver en de tuin.” En wat te denken van het royale overdekte zwembad met openslaande deuren naar de tuin. “We gaan niet vaak op vakantie, daar talen we niet naar. Hier heb je het ultieme vakantiegevoel. Ik noem het gekscherend wel onze eigen Canarische Eilanden.”

De woonboerderij heeft wat weg van een landhuis. Het rieten dak en de witte bakstenen zorgen voor een charmante uitstraling. Binnen is het ruim. De woning telt maar liefst 1.100 kubieke meter. De living met vide ziet er sfeervol uit mede door de oude gebinten. Deze ruimte met een Travertin vloer is zo ingedeeld dat er vier zitplekken zijn gecreëerd. Het gaat om de tv-hoek, eethoek, zithoek en de plek rond de houtkachel met grote schouw. “We hebben wat te kiezen, haha.” Op de begane grond bevindt zich verder een slaapkamer met badkamer en een kantoor, deze is eventueel ook te gebruiken als slaapkamer.

Boven zijn twee slaapkamers, een badkamer en ook een kantoor/speelkamer met open haard gesitueerd. De compacte keuken is voorzien van alle apparatuur, het is een favoriete plek van de bewoners. De duurzame woning wordt verwarmd door middel van een warmtepomp. Er is een grondwaterpomp met veel aansluitpunten voor het besproeien van de gehele tuin en de weilanden. De hobbyruimte is voorzien van een originele biertap, biljart en toiletruimte.

Henk (68) en Marjanne (65) hebben hun huis te koop staan. Het stel vindt het gezien hun leeftijd te groot met het oog op de toekomst. “Als het zover is, vertrekken met veel pijn in het hart. Het voelt nog steeds als een geweldige plek, daar wil je liever geen afscheid van nemen. Maar het is beter om kleiner te gaan wonen. Hopelijk vinden we iets soortgelijks maar dan met een beperktere omvang. Dat zal overigens nog niet meevallen.”

Oproep droomhuis
Heeft u ook een bijzondere woning of kent u iemand met een opvallend huis? Laat het ons weten via redactie@mijnmagazine.nl

___________________________________________________________________

MIJN Droomhuis

De Achterhoek is niet alleen een mooie streek, er staan ook prachtige huizen. In deze rubriek bekijken we iedere maand een ander droomhuis. Meer droomhuizen zien ga dan naar deze link https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijnmagazine/mijn-droomhuis/

Verder lezen

Ebbers Mechanisatie
Bedrijfspresentaties

Automowers: voor een perfect gazon

De landbouw staat onder druk. Ebbers Mechanisatie ondervindt er geen last van. Integendeel, het bedrijf in Winterswijk-Huppel maakt zelfs een mooie groei door. Klanten zijn uitermate tevreden over het uitgebreide

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *