je

Worden wie je wilt zijn

Over zorg wordt veel geschreven, over wat er aan mankeert, over dat het teveel geld kost, dat er te weinig personeel is en ga zo maar door. Deze zaken spelen echt allemaal een rol in de zorg. Daar staat tegenover dat zorgverleners en instellingen daarentegen meestal enthousiast en betrokken tot doel hebben om zorgvragers goede zorg te leveren, zodat hun patiënt/cliënt/deelnemer kan groeien naar wie hij zelf wil zijn.

In de visie van OpWeg staat aandacht voor elkaar bovenaan. We gaan ervanuit dat wat we aandacht geven dat het ook groeit. Dan blijft het natuurlijk belangrijk het goede aandacht te geven. Dat kan met ons gevarieerde team aan coaches, met allemaal hun eigen expertise of aandachtsgebied. Vanuit de organisatie streven we in alle componenten van onze zorg naar een maatwerk benadering; passend bij jou en jouw ondersteunings- of groeivragen. Zodat jij jouw leven waardevol ervaart.

Met maatwerk naar eigen regie.

Maatwerk is voor iedere persoon het belangrijkste, dat vindt OpWeg ook. We stemmen in onze intake goed af waar de hupvragen liggen en maken een zo optimaal mogelijke match met een coach, die verder gaat met wekelijkse begeleiding. Zoals OpWeg hierbij methodisch te werk gaat levert veel resultaat op t.a.v. eigen regie. We zijn van mening dat ieder mens mogelijkheden heeft t.a.v. het vergroten van zijn eigen regie. Soms blijven er belemmeringen waar hulp bij nodig blijft, die kan dan binnen de wetgeving ook veelal geboden blijven worden. Eigen regie kan in ieders leven vergroot worden mits we met elkaar kunnen kijken naar de mogelijkheden en de vaardigheden stap voor stap uitzetten. Aandacht voor de waar de hulpvrager staat en wat op het moment van zorg zijn inzet kan zijn is belangrijk om hierbij goed af te stemmen.

Leren door te groeien.

OpWeg hangt het principe aan dat je groeit door te leren, in welke vorm dan ook; door leren in de zin van et vergaderen van kennis, of leren door het krijgen van meer vaardigheden. Door in contact te komen met verschillende mensen is er wel van iedereen iets te leren. Je bepaalt zelf waar je het meeste behoefte aan hebt één op één ambulante begeleiding, groep begeleiding, training in een specifiek onderwerp, ervaringsdeskundige begeleiding van professionals of van andere hulpvragers. Hulp kan ook geboden worden door gewoon met elkaar als hulpvragers in gesprek te gaan. We zien veel resultaten bij het uitwisselen van ervaringen en zelf opgedane kennis. Ook zien we veel resultaat wanneer we actief bezig gaan met sporten (op onze locatie Winterswijk) en Het Groeihuis en daarbinnen ons Leerhuis, om de jongere generatie te leren organiseren en leren.

Vertrouwen in jezelf.

Om te groeien heb je allereerst vertrouwen in jezelf nodig. Door stapsgewijs te ontdekken wat vertrouwen voor jou betekent, helpt OpWeg je in de zoektocht hoe dit werkt voor een individu. Door sterker in je eigen schoenen te staan creëer je ook voor anderen een veilige basis, waardoor je met elkaar vol vertrouwen je eigen weg in kunt slaan. We stimuleren bij het ontwikkelen van kwaliteiten, die eigenlijk al in jou aanwezig zijn en door onze gezamenlijke aanpak tot bloei kan komen. Regie over jouw leven. Vol vertrouwen in je eigen toekomst.

Met elkaar, voor elkaar.

Vanuit de visie van OpWeg, leidinggevende Marjon Bergman, is het belangrijk er voor elkaar te zijn. Dat probeert OpWeg dan ook in de praktijk te brengen, door op geplaande en soms ongeplande momenten er te zijn. Vele verschillende vragen komen voorbij en eigenlijk is geen vraag gek genoeg; alle vragen om ondersteuning zijn aan te pakken met onze deels methodische begeleiding. We gebruiken diverse methodes, zijn thuis in autisme en adhd problematiek, kunnen ondersteunen bij hulpvragen die blijven nadat behandeling is afgelopen. Dit alles met het uitgangspunt dat wij er zijn totdat jullie tevreden zijn met het resultaat en zelf regie kunnen voeren over je leven op alle gebieden. Vol vertrouwen in je toekomst, door het maatwerk van jezelf, want jij maakt het verschil in je eigen leven. Durf te vragen, wij zijn er voor jou.

Contactgegevens

OpWeg Coaching
T:  0545 47 14 04
E:  info@opwegcoaching.nl
I:   www.opwegcoaching.nl

Eibergen   
J.W. Hagemanstraat 48, 7151 AH             

Winterswijk
Rondweg West 5, 7101 BC

___________________________________________________________________

Bedrijfspresentaties

Boeiende verhalen en bedrijfspresentaties in de Achterhoek! Laat je inspireren door de artikelen en- of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers via //www.helemaalachterhoek.nl/category/werken-in-de-achterhoek/bedrijfspresentaties/.

Verder lezen

Opgelucht
Bedrijfspresentaties
Financiën

Opgelucht…

Elke dag verlaten cliënten opgelucht ons kantoor nadat ze hun testament hebben geregeld. Een testament lijkt iets definitiefs, maar het is eigenlijk een momentopname. Het is gebaseerd op iemands wensen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *