Yara Beeks droomt van internationale carrière

Met verve vertolkt ze covers van Dolly Parton en Shania Twain. Haar stemgeluid maakt indruk. Maar ook eigen nummers vallen in de smaak. Yara Beeks lijkt op weg naar landelijke bekendheid. En dat terwijl ze pas 16 jaar is. “Ik wil van muziek graag mijn beroep maken.”

Al snel valt de naam Ilse DeLange. Yara Beeks ziet haar zeker als een voorbeeld, toch wil ze liever niet vergeleken worden met de Nederlandse countryzangeres. “Dat gebeurt inderdaad regelmatig. Natuurlijk heb ik veel respect voor Ilse, maar ik heb mijn eigen stijl. Het is beter dat ze het over mijn muziek hebben.”

De toon is gezet. Yara Beeks weet wat ze wil. De Doetinchemse neemt geen blad voor haar mond, op een leuke manier dan. De jonge aanstormende singer-songwriter droomt van een internationale zangcarrière. “Iedere dag ben ik zeker 2 uur met muziek bezig, dat is heerlijk om te doen. Zingen, gitaar spelen en liedjes schrijven, daar ligt mijn passie. Die combinatie past me als een warme jas.”

Talentenjacht

Yara was amper tien jaar toen ze tijdens het schoolpleinfeest in Sinderen het nummer ‘Meisje in het midden’ van Kinderen voor Kinderen vertolkte. “Het was heel leuk om te doen, ik kreeg ook veel positieve reacties. Dat was een stimulans om er mee verder te gaan.” De Achterhoekse tiener besloot dat jaar ook mee te doen aan Showbizzkids, een talentenjacht bij de Dru in Ulft. Daar bereikte ze de finale met hetzelfde liedje. Een jaar later gebeurde dat opnieuw, deze keer met het nummer ‘Dolfijn’. Waar anderen last hadden van de spanning, bleek Yara juist helemaal in haar element. Een echte performer en een typisch podiumdier werd als snel geconcludeerd. Zelf relativeert ze dat enigszins. “Ik heb weliswaar weinig last van zenuwen, het gaat erom dat je tijdens het optreden ook kan genieten. Dan gaat het haast automatisch goed, al doe je uiteraard wel je uiterste best om iets moois neer te zetten.”

Emma Heesters

Haar talent bleef niet onopgemerkt. Zo stond ze in het voorprogramma van zangeres Emma Heesters (bekend van o.a. het televisieprogramma Beste Zangers) en bereikte ze de finale van Amphion Open en Rabo On Stage. “Ook heb ik met de bekende singer-songwriter Mike Toole drie tours gedaan op Mallorca. Dat was echt heel gaaf. Ik raakte bij toeval met hem in gesprek, hij wilde graag wat horen en zo is het balletje gaan rollen.” De studente volgt de MBO muzikantenopleiding aan het Rijn IJssel College in Arnhem en laat zich coachen en begeleiden door niemand minder dan Sandra Vriese uit Hummelo. “Ze is mijn steun en toeverlaat.” Yara Beeks zingt en begeleidt zichzelf op gitaar. Haar genre is Americana/Country. Ze heeft inmiddels drie singles uitgebracht waarvan ze er twee zelf heeft geschreven. Daaronder Last Tear waar ook een videoclip van is gemaakt. “Mijn opa is nog niet zo lang geleden overleden, aan hem is het nummer opgedragen. We hadden een heel goede band en het is best emotioneel als ik het zing. Ooit zien we elkaar terug, zo kun je horen. Daar ben ik van overtuigd.”

Het nummer is overal te downloaden, waaronder Spotify en Itunes.

Voor meer informatie: Facebook.com/YaraBeeks

MIJN Muziek – oktober 2020
Uitgever – MIJN Magazine
Auteur – Richard Stegers
Fotografie – Te Brake Fotografie

___________________________________________________________________

MIJN Verhaal

De Achterhoek zit vol met mooie, bijzondere verhalen over mensen, verenigen en actualiteiten. In de rubriek MIJN verhaal leest u hier iedere maand over. Ga voor meer artikelen over de rubriek MIJN Verhaal naar de volgende link. https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijnmagazine/mijn-verhaal/

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *