Yunio

Yunio zoekt vrijwilligers voor InHuis Steungezinnen

In 2018 startte Yunio Jeugdgezondheidszorg het project InHuis Steungezinnen en biedt daarmee naoberschap aan overbelaste gezinnen. “Vroeger vroeg je de buurvrouw of ze even op je kind wilde passen, maar die buurvrouw heeft het tegenwoordig zelf ook druk. Wij proberen dan te zorgen voor een steungezin”, vertelt projectcoördinator Dianne Siemerink.

Het is de bedoeling dat één of meerdere kinderen uit een gezin een dagdeel of een hele dag per week meedraaien in het steungezin. “De vraag naar een steungezin is hoog. We zijn daarom steeds op zoek naar nieuwe steungezinnen die een kind een fijne plek kunnen bieden, zoals gezinnen met kinderen, echtparen zonder kinderen of bonus opa’s en oma’s. Een kind draait dan gewoon mee in het gezin. Ze gaan mee naar de speeltuin, de bakker of de voetbal op zaterdag. We horen van de vrijwilligers vaak dat ze het een kleine moeite vinden en dat ze het gezellig vinden als het kind komt.”

Vrijwilliger worden?

“Het is heel laagdrempelig. We proberen zo preventief hulp in te zetten, om te voorkomen dat de problemen groter worden. De vrijwilligers vinden het misschien een kleine moeite, maar ze bewerkstelligen voor het kind en het gezin echt iets groots.” Nieuwe steungezinnen volgen één avond een startbijeenkomst en ook een Verklaring omtrent Gedrag (VOG) is verplicht voor alle 18+ leden van het gezin.

Wilt u meer informatie over dit project? Neem dan contact op met Dianne Siemerink, telefoon: 06-82063319 of e-mail: inhuissteungezinnen@yunio.nl | www.yunio.nl

Foto: Wiebke Wilting

___________________________________________________________________

Bedrijfspresentaties

Boeiende verhalen en bedrijfspresentaties in de Achterhoek! Laat je inspireren door de artikelen en- of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers via //www.helemaalachterhoek.nl/category/werken-in-de-achterhoek/bedrijfspresentaties/.

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *