Cindy's invalshoek

Zelflol

Cindy Starte is columniste van MIJN Magazine en schrijft maandelijks vanaf haar hoekbank over haar kijk op lopende zaken in de Achterhoek. Met dit keer Zelflol! Lees en geniet.

Lieve, old’n Sint is weer terug in Spanje. De roetveegpieten hebben het roet van hun gezichten geveegd. En de zwarte pieten? Geen idee. Heerlijk gedoucht hoop ik. Zijn ze allemaal weer mee naar Spanje gevaren? Zo zag ik het als kind wel voor mij. Zo mooi en helder als het maar kan. Heel zwart-wit. Tegenwoordig lopen er verhaallijnen naast of zelfs door elkaar. Het ene kind gelooft dit, het andere dat. Lekker geloofwaardig, Sinterklaas.

Zolang je zelf maar gelooft in wat je wil geloven is er natuurlijk niets aan de hand. Naast dat het een fantastisch kinderfeest is, maken wij er met ons allen een gezellig, volwassen feestje van.

Ik vergeet nooit dat wij lootjes hadden getrokken. Veel knutseluren en wat gevloek later, was ik meer dan tevreden over het resultaat. Ik had een prachtige, kartonnen naaimachine in elkaar geflanst voor mijn moeder. Mijn vader mocht op een gegeven moment zijn surprise uitpakken. Het was een simpele doos, verpakt in sinterklaaspapier. Ik vond het wat sneu voor hem, want er zat duidelijk geen ‘tijd’ in deze surprise. Gelukkig hoorde er wel een steengoed gedicht bij.  We werden steeds nieuwsgieriger naar het cadeautje (van ongeveer 15€). Bij scheur één begon hij al te grijnzen. Even later toverde hij een spiksplinternieuwe accuboormachine tevoorschijn!!!!? Huh????!

Kerstdagen

Hij had gewoon zijn eigen lootje gehouden! De linkerd! Wat een schik had hij, wij even later en al die jaren daarna ook.

En nu op naar de kerstdagen. Mijn broer met zijn gezin komt over en zij blijven gezellig logeren. Vaak is er naast het fijn binnen samenzijn ook tijd voor een heerlijke boswandeling.

Boswandeling behoort ook tot mijn kerstgedachten. Of beter gezegd, het is een legendarische herinnering aan een tweede kerstavond met een goede vriendin. We zaten die avond samen aan de bar te wachten op andere vriendinnen. Weken daarvoor hadden we het drankje Boswandeling ontdekt. We besloten vast een karaf daarvan te bestellen, de rest zou immers snel arriveren. We bleven echter onze eigen glazen bijvullen, want er verscheen geen enkele vriendin. Nog maar een volle karaf besteld, want ze zouden nu toch echt zo wel binnenkomen.

Intussen lagen wij dubbel van het lachen over echt de stomste dingen. De tranen stroomden over onze wangen. Andere goede vriendin kwam eindelijk binnen. Ze is werkelijk waar, na ons een vrolijke Kerst gewenst te hebben, omgekeerd en afgedropen. Niets voor haar normaal gesproken. En wij waren best vrolijk. Maar deze kerstavond had zij zich wat anders voorgesteld. Twee lallende, lachkick hebbende vriendinnen trok ze niet. Snapten wij een dag later ook wel, toen we kerstboomgroen zagen en onze lol nauwelijks nog konden uitleggen.

Ach, het gaat om de kerstgedachten erachter. Denk aan je medemens en delen. Dit was absoluut ons plan.

___________________________________________________________________

Bedrijfspresentaties

Boeiende verhalen en bedrijfspresentaties in de Achterhoek! Laat je inspireren door de artikelen en- of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers via //www.helemaalachterhoek.nl/category/werken-in-de-achterhoek/bedrijfspresentaties/.

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *