Voor

‘Zet jouw talent in voor een duurzame toekomst’

Hosokawa Micron B.V. in Doetinchem ontwerpt en vervaardigt machines en complete systemen voor de poederverwerkende industrie. Het bedrijf is wereldwijd actief met klanten in onder meer de chemische, farmaceutische, mineraal-, metaal- en voedingsmiddelenindustrie. Hosokawa Micron B.V. is een zelfstandig Achterhoeks bedrijf binnen de Japanse Hosokawa Micron Group, wereldleider in poederprocestechnologie.

“Wij maken proces systemen voor  poederverwerkende industrieën”, begint Bart Derksen, Manager HR. “Met andere woorden: wij helpen onze klanten met het vinden van de optimale procesoplossing voor hun product.” Derksen komt met een concrete voorbeelden: waspoeder, chocolade poeder dat oplost in melk, kruidenmengsels, poeders om medicijnen mee te maken en de tonerpoeders voor in printers.” Heel actueel zijn duurzame toepassingen, zoals bijvoorbeeld: grondstoffen voor accu’s, eiwitten – van insecten of plantaardig – om de groeiende wereldbevolking te voeden en hergebruik van reststromen. “Onze procestechnologieën spelen waarschijnlijk een grotere rol in je dagelijks leven dan je had gedacht”.

Optimale oplossing

Echter is dat niet enige waar het Achterhoekse bedrijf zich mee bezighoudt. “We hebben een uitgebreid testcentrum en loonproductiefaciliteiten om zo klanten te helpen bij het vinden van een optimale oplossing”, legt Derksen uit. “Deze dienstverlening wordt ondersteund door specialisten op het gebied van proces-, mechanische, elektrische en projectengineering. Wij helpen onze klanten ook bij de installatie, inbedrijfstelling, inspectie ter plaatse, reparatie en onderhoud.”

WERKEN & LEREN BIJ HOSOKAWA

Naast duurzaamheid, hecht Hosokawa Micron B.V. een grote waarde aan de zelfstandigheid en flexibiliteit van het personeel. “Bovendien vinden wij het belangrijk dat je als werknemer alle vrijheid krijgt om jezelf in het werk te kunnen ontplooien”, vertelt Derksen. “Hieruit ontstaan hele mooie dingen.” Als je als organisatie voorop wil blijven lopen is innoveren belangrijk. Bij Hosokawa bieden wij onze medewerkers uitgebreide mogelijkheden om zich te specialiseren in hun vakgebied. Bovendien ondersteunen wij onze medewerkers actief bij hun professionele ontwikkeling, met mogelijkheden om door te groeien naar andere functies. Een frisse vernieuwde blik is daarbij van groot belang en daarom werken wij graag met enthousiaste studenten. Bijvoorbeeld via de Innovatiehub Doetinchem, welke stage- en afstudeeropdrachten aanbiedt op zowel MBO, HBO als WO niveau. We verwelkomen ook graag studenten van techniekopleidingen voor hun BBL- of BOL-traject.

Contact

Nieuwsgierig naar wat Hosokawa Micron B.V. voor jou kan betekenen?
Kijk dan eens op: www.werkenbijhosokawa.nl
| Gildenstraat 26 | 7005 BL Doetinchem | T: +31 314 373 333|

Verder lezen

Opgelucht
Bedrijfspresentaties
Financiën

Opgelucht…

Elke dag verlaten cliënten opgelucht ons kantoor nadat ze hun testament hebben geregeld. Een testament lijkt iets definitiefs, maar het is eigenlijk een momentopname. Het is gebaseerd op iemands wensen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *