kasteel Huis Bergh in ’s-Heerenberg

Zomervakantie 2022 bij kasteel Huis Bergh in ’s-Heerenberg

Voor een leuk en actief uitje deze zomervakantie, begeeft u zich met de kinderen richting Kasteel Huis Bergh. Hier staan namelijk diverse leuke activiteiten voor jong en oud op het programma en is zeker een bezoekje waard. Kasteel Huis Bergh is in 2022 niet voor niets verkozen tot één van de allermooiste kastelen van Nederland.

Speel met het hele gezin de spannende escape route

Bij het spelen van dit spel red je de collectie van het museum. De route staat garant voor een uitdagende zoektocht in en rond het museum. De escape route duurt twee uur en is geschikt voor twee tot vijf deelnemers vanaf acht jaar en ouder. Voor het oplossen van de puzzels is een smartphone met QR-scanner noodzakelijk. Check vooraf de beschikbaarheid op: 0314-675098 of https://www.huisbergh.nl/kinderen/escape-route/

Ridderslag en Aanval en Verdedigen in het kasteel

Kinderen kunnen zich verkleden als jonkvrouw of ridder tijdens een rondgang door het kasteel. Hoe was het om vroeger in een kasteel te wonen en hoe kon je je kasteel verdedigen als het kasteel werd aangevallen? Kinderen kunnen een diploma verdienen. Elke woensdag in juli en augustus. Start om 13 uur. Duur: 1,5 uur.

Te doen in het kasteel

Ook voor de volwassenen zijn er volop activiteiten in Huis Bergh: de internationaal befaamde laat-middeleeuwse kunstverzameling bewonderen, spannende verhalen luisteren met een audiotour in het prachtige kasteel en de toren beklimmen met wapen- en muntkamer onder leiding van een gids.

Buitenactiviteit

De historische kasteeltuinen, de Nieuwe Gaarde, het Sterrebos en de Plantage bij Huis Bergh vormen het decor voor mooie landgoedwandelingen. Ontdek het landgoed aan de hand van een gids die er alles over kan vertellen. Iedere zondag start om 11.00 uur een wandeling voor kleine groepjes. En in juli en augustus ook op dinsdagmiddag 14.30 uur. Duur 75 minuten.

Zelf munten slaan in het Muntgebouw

De heren en graven Van den Bergh hebben in het verleden muntbedrijven gehad in of bij hun kastelen. Van de voormalige muntplaatsen bestaat alleen de ’s-Heerenbergse nog. Bezoekers kunnen zelf een munt slaan. Dit gebeurt onder leiding van de muntmeester. Elke donderdag en zondag in juli en augustus om 13.00 en 14.30 uur. Duur: 45 minuten.

Voor openingstijden en de zomerse activiteiten van kasteel Huis Bergh in ’s-Heerenberg:

www.huisbergh.nl of bel 0314-661281.

___________________________________________________________________

Erop uit

Op de pagina erop uit lees je boeiende verhalen en voorbeelden over erop uitgaan in de Achterhoek. Laat je inspireren door de artikelen en/of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers. Ga voor meer artikelen naar de onderstaande link. https://www.helemaalachterhoek.nl/category/leven-in-de-achterhoek/erop-uit/

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *