Zondagmeimiddag

ferdi joly

“Het was een mooie dag in Mei, een zondagmiddag, een echte ouderwetse zondagmeimiddag!

Maar omdat het crisis was en alle dagen van de week langzamerhand een beetje op elkaar begonnen te lijken, leek ook deze zondag, veel op die andere dagen van de week… totdat één winterkoninkje op het dak, er een echte zondag van maakte. ”

Ik hoop dat mensen, binnenkort, zoiets tegen elkaar kunnen vertellen, als ze elkaar sterke verhalen vertellen over de coronatijd.
Of ook dit: “Zi-j kwaam’n bin’n,… moar wi-j zaag’n ’t al uut de wiedtes….ónder…ja werkelijk….ónder!!! zi-j zaten helemoal ón d e r de corona…….!!”

Nu het zo lang duurt, wordt het duidelijk, wat je meer en meer gaat missen uit de pre-corona tijd. Toen alles wat nu moeilijk is, gemakkelijk ging en een vanzelfsprekendheid was.
En steeds weer horen we, dat wij er aan moeten wennen, aan dat nieuwe normaal. Terwijl ik nog niet gewend ben aan het oude Normaal!

Hemelvaartsdag in Lochem wordt niet wat het geweest is.. en als ik aan het openluchttheater denk…
Chuck Berry die alleen maar kwam als er een Cadillac Fleetwood in Parijs klaar stond, om hem naar de Lochemse kuil te brengen op Hemelvaartsdag. Graag wel van het juiste bouwjaar, en met het juiste gezelschap, anders: no deal.. kijk dat is rock and roll!..

En het concert van Sunny Terrie and Brownie McGee, waarbij de blinde de kreupele ondersteunde, die op zijn beurt de richting bepaalde, waar het heen ging. De een zijn benen en de ander zijn ogen. Een indrukwekkend goed optreden!
Of de Kinks, voor wie achter het podium de rode loper werd uitgerold, met een afzetting, links en rechts langs de loper. Toen al, zonder besmettingsgevaar, werd hier de anderhalve meter gehanteerd.
En voor ons, de band Normaal, was Lochem 1975 hét moment, we waren extra vroeg geprogrammeerd zodat een erg slecht optreden niet te veel zou verpesten….het pakte goed uit!!!
Dit jaar geven we digitaal (of zoiets) een miniconcertje. En dan voel je pas goed dat zonder publiek alles ophoudt. Het enthousiasme van het publiek maakt het pas tot een succes voor iedereen, maakt het pas compleet. Hopelijk volgend jaar beter!

___________________________________________________________________

MIJN Magazine columns

MIJN Magazine heeft columns van verschillende Achterhoekse columnisten. Ga voor meer columns zoals deze over zondagmeimiddag naar de volgende link. https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijnmagazine/columns/ 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *